Нелюди по-сусідству: подвійне вбивство за тисячу гривень

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Тяжкий злочин 25-річний раніше судимий громадянин скоїв з метою наживи. Лише одна тисяча гривень коштувала двом літнім пенсіонерам життя. Аби уникнути відповідальності, зловмисник власноруч викликав на місце пригоди працівників міліції та завчасно придумав історію, яка б доводила всім, що він не винний.

Як повідомили Першій електронній з СЗГ УМВС України в Кіровоградській області, про те, що в одному з сіл Новгородківського району сталося подвійне вбивство міліції повідомив схвильований сусід постраждалих. Він стверджував, що помітив «щось неладне», коли побачив у своїх сусідів не вимкнене на ніч світло та ще й домашня живність «бездоглядно» ходила по двору, в той час як він точно знав, що господиня зачиняла двері сараю рівно о 17 годині. Виявивши в хатині закривавлених пенсіонерів, чоловік, з його слів, якнайшвидше зателефонував у міліцію, аби вбивцю знайшли і «суворо покарали».

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. До розкриття тяжкого злочину долучилися працівники управління карного розшуку УМВС в області та оперативники місцевого райвідділу міліції. Після кількох годин напруженої роботи особу підозрюваного було встановлено. Ним виявився 25-річний сусід потерпілих, який повідомив про трагедію.

У день, коли сталася трагедія, зловмисник вештався без діла селом, пиячив із друзями за кошти, які взяв у батьків, однак готівка досить швидко закінчилася. Під вечір молодик вирушив до односельців, аби позичити у них грошей.

До незачиненої хатини чоловік увійшов саме тоді, коли 75-річний господар та його 82-річна дружина обговорювали господарські справи. Позичати нетверезому хлопцю відкладені з пенсії незначні заощадження дідусь з бабусею відмовилися. За хвилину «гість» вже вигукував в їх бік образливі слова та погрози.

Незважаючи на це, пенсіонер вийшов до двору, аби принести до хати дров. Ледве переступивши поріг своєї оселі, господар отримав потужний удар по голові, далі додалася ще низка ножових ударів.

У цей час дружина перебувала в сусідній кімнаті і зрозуміла, що відбувається поряд. Через хворі ноги, вона не могла нічого вдіяти, лише дістала з шухлядки тисячу гривень, загорнула їх у клаптик газети і присіла на підлозі біля ліжка.

Коли, після розправи з пенсіонером нелюд зайшов до кімнати, жінка тихенько простягнула йому гроші і попросила не вбивати… Однак її слова не викликали в ката жодних емоцій.

Після скоєного зловмисник подався додому, спокійно поспав. Пізніше чоловік почав турбуватися про те, як довести усім власну непричетність до смерті сусідів. Для цього він вирушив до місцевої крамнички, віддав борги та купив горілки, а далі майже до пізньої ночі пиячив із друзями – щоб весь час перебувати на очах.

Для того, аби «закріпити результат», молодик вирішив остаточно заплутати сліди, тож особисто повідомив про тяжке кримінальне правопорушення працівників міліції.

Незважаючи на усі хитрощі, уникнути відповідальності зловмиснику так і не вдалося. На місці злочину було знайдено низку речових доказів, які й стали основними в кримінальному провадженні. Зрозумівши, що надурити нікого не вийшло, підозрюваний показав, де викинув закривавлений ніж та розповів, як саме витратив гроші, які взяв з рук бабусі перед тим, як позбавив її життя.

– За фактом подвійного вбивства відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», – повідомляє начальник Новгородківського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Брєєв. – За ці дії зловмиснику загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Під час проведення слідчих дій, коли на місце пригоди під конвоєм було доправлено підозрюваного, до двору потерпілих зійшлися селяни. До самосуду не дійшло – люди просто хотіли подивитися чоловіку у вічі. Люди побажали, щоб він залишився живим, але обов’язково – назавжди за ґратами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар