«Креатив» виходить на ринок Бангладеш під торговою маркою «Сонола»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Провідна українська агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні Промислова Група «Креатив», у рамках своєї бізнес-стратегії планує продовжити розширення географії експорту та з листопада 2014 року розпочати поставки рафінованої соняшникової олії на ринок Народної Республіки Бангладеш під своєю торговою маркою «Сонола».

На першому етапі продукція буде постачатися в невеликих об’ємах в рамках пілотного проекту, вже в листопаді поточного року.

«Група «Креатив» вважає ринок Бангладеш, як і в цілому азійські ринки, дуже перспективним для експорту соняшникової, соєвої олії та харчових жирів, зокрема, враховуючи велику чисельність населення країни – близько 120 млн. осіб, а також особливості тамтешньої кулінарної культури, – зазначає голова правління Групи Креатив Юрій Давидов.

Група Креатив входить до трійки найбільших експортерів олійно-жирової продукції в Україні, посідаючи другу позицію за обсягами експорту соняшникової олії, а також є найбільшим серед українських олійно-жирових компаній експортером в Китай. За результатами 2013 року експортні продажі Групи забезпечили близько 72% її виручки. На сьогоднішній день ПГ «Креатив» експортує рафіновану соняшникову олію до Європи (Нідерланди, Норвегія, Польща, Молдова, Албанія), країн Близького Сходу (ОАЕ, Сирія, Кувейт, Йорданія, Палестина, Ізраїль, Саудівська Аравія, Ліван), Африки (Марокко, Алжир) та Азії (Південна Корея, Китай, Індія). В напрямі експорту соняшникової олії та шроту Група «Креатив» орієнтується на прямі поставки.

«За останні декілька років ми спостерігаємо збільшення частки експорту у продажах Групи і в подальшому плануємо посилювати свою присутність на нових ринках збуту і, відповідно, надалі збільшувати частку експортованої продукції у структурі продажів компанії, зокрема, й за рахунок азійських ринків», – додав Юрій Давидов.

Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також займається сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом.

На українському ринку ПГ «Креатив» є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із часткою ринку 25%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також однією з провідних компаній із переробки сої (із часткою ринку близько 24% за
встановленими потужностями).

Виробничі потужності «Креативу» зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київські та Дніпропетровській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар