Селище Гірниче відсвяткувало ювілей (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Найвища точка Кіровограда, селище славної історії і працьовитих людей, творчих колективів і патріотів. Усі ці слова – про Гірниче, яке 18 жовтня відсвяткувало свій півстолітній ювілей.

Свято у місцевому оновленому парку зібрало чимало гірничан і гостей селища, серед яких народний депутат України Станіслав Березкін, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, депутат Кіровоградської міської ради Андрій Кролевець, поетеси Антоніна Корінь та Валентина Кондратенко, почесні жителі Гірничого.

За словами директора Кіровоградської школи №22 Бориса Набоки, селище Гірниче має давню історію. “Ще коли тисячу років тому чумаки їхали у Крим за сіллю, їхня дорога проходила повз Холодну гору – найвищу точку Кіровограда. Раніше на цьому місці не було ні будівель, ні дерев, ні кущика, тому й назвали його Холодною горою. Минули роки і під час Другої світової при визволенні Кіровограда від фашистів ця Гора стала важливою точкою оборони нашого міста. А в 1964 році році, 50 років тому, тут оселилися професіонали своєї справи ‒ гірники, які давши йому назву Гірниче, почали розбудову нашого селища. За 50 років існування завдяки усім нам Гірниче стало духовним, культурним і освітнім центром Кіровограда”, ‒ розповів директор Кіровоградської ЗШ №22 Борис Набока.

Із привітаннями до жителів Гірничого виступив і народний депутат України Станіслав Березкін, за сприяння якого було реконструйовано парк, де і відбувалося свято.

“Приємно бачити, що сьогодні на цій святковій площі зібралася дуже дружна сім’я, інакше не можу назвати, жителів селища Гірничого. Ви всі разом приймаєте рішення, разом їх втілюєте в життя і разом контролюєте виконання. Повірте, такій сім’ї дуже хочеться і приємно допомагати.

Я прекрасно пам’ятаю, як шість років тому ви всією громадою почали благу справу – зведення своєї Свято – Андріївської церкви. Тепер у цій церкві вже проходять служби.

Я готовий допомагати всім, хто намагається щось змінити на краще, зробити життя в селищі комфортніше, сучасніше. Ми знаходимо спільну мову з директором школи №22 – однієї з, на мій погляд, прогресивних міських шкіл. У школі, якій, до речі сьогодні виповнюється 89 років, виконано ремонт будівлі та спортивного залу, замінено 20 вікон, встановлно нові парти. Всі, хто по хорошому ініціативний, можуть розраховувати на мою підтримку. На жаль, сьогоднішнє свято проходить в особливих умовах: у країні триває війна. У цій ситуації ми повинні бути єдиними, як ніколи. Я бажаю вам миру і добра. Ми єдині і перемога обов’язково буде за нами! Слава Україні!”, ‒ сказав народний депутат.

Разом із владико Марком гірничани взяли участь у молитві за мир у нашій країні та припинення війни. Свято селища Гірничого, організоване за підтримки Станіслава Березкіна, продовжилося концертом, виставками народних умільців, дитячими розвагами та ярмарком.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар