Найкращим молодим науковцем Кіровоградщини став біолог з КДПУ

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 16 жовтня, було визначено переможців обласної премії для молодих науковців Кіровоградщини.

Цього року на розгляд комісії з питань підтримки молодих науковців свої розробки запропонували семеро дослідників з різних кіровоградських вузів, з них троє розділили між собою призові місця і відповідні грошові винагороди – 3654 грн. за І місце, 2436 грн. за ІІ місце, 1218 грн. за ІІІ місце.

Найкращою з наукової точки зору була визнана робота старшого викладача кафедри біології КДПУ ім. В. Винниченка, кандидата біологічних наук Марії Казначеєвої. Вона займається дослідженням стану прооксидантно-антиоксидантної системи рослин при утворенні мелатоніну.

Друге місце посів старший викладач кафедри економіки праці та менеджменту КНТУ, кандидат економічних наук Олексій Заярнюк, який працює над проблемою забезпечення зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Третє місце зайняла доцент кафедри менеджменту, економіки та права Кіровоградської льотної академії НТУ, кандидат економічних наук Юлія Бондар. Вона розробила практичні рекомендації для вдосконалення організації та методики внутрішнього аудиту в органах Пенсійного фонду України.

Також під час засідання комісії з питань підтримки молодих науковців п’ятьом кіровоградським аспірантам було призначено стипендії обласної державної адміністрації і обласної ради у розмірі 600 грн.

Довідка. Обласна премія присуджується молодим науковцям віком до 35 років включно, які працюють в установах, закладах, організаціях та на підприємствах області, мають вчений ступінь або вчене звання і зробили особистий внесок у розробку актуальних наукових проблем, що мають практичне значення для соціально-економічного або культурного розвитку Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар