У Петрівській виправній колонії відкрилися двері (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Петрівська виправна колонія управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області (№49) відкрила двері для представників релігійних та громадських організацій, органів державної влади, родичів засуджених чоловіків та журналістам, котрі бажали ознайомитись з умовами відбування покарання в установі.

Захід розпочався з святкового богослужіння з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, яке провів староста духовно-православної церкви Сергій Богданович, у молитовній кімнаті установи. Вітаючи людей зі святом, він порадив не ображатися один на одного, робити побільше добрих справ, а в скрутні хвилини підіймати очі до небес у молитві до Господа та Божої Матері.

У ході екскурсії гостям продемонстрували відділення соціально-психологічної служби, виробничі цехи майстерні , лазне-пральний комплекс, крамницю та їдальню для засуджених. Всі бажаючі мали можливість скуштувати хліб, котрий випікають у колонії, та страви, котрі мали бути подані чоловікам на обід.

Начальник установи Едуард Кущ особисто надав коментарі стосовно кожного об’єкту та відповідав на численні запитання родичів та журналістів.

– Ми проводимо «День відкритих дверей» з запрошенням родичів засуджених саме для того, щоб вони могли на власні очі переконатись, що для їхніх чоловіків, синів та батьків в установі створені достойні комунально-побутові умови та дотримуються всі затверджені законом права, – розповів Едуард Миколайович. – Можна безліч разів розповідати про це, але все-одно сумніви залишаться. Показавши одного разу де і як чоловіки відбувають покарання, ми розвіюємо ці сумніви.
Родичі засуджених отримали позитивні враження від умов відбування покарань їхніми близькими

До проведення заходу долучилось керівництво управління, помічник прокурора Петрівської районної прокуратури, члени спостережної комісії.

На завершення засуджені мали змогу звернутись зі своїми пропозиціями і побажаннями до представників органів влади та адміністрації пенітенціарної служби.

Едуард Кущ, перший заступник начальника управління Володимир Воробйов, заступник начальника управління Наталія Рогожко відповіли на запитання журналістів.

Наталія Бурлак для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар