Народний депутат допоміг помічнянцям

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вже не один рік мешканці Помічної оббивають пороги владних кабінетів з проханням повернути їм міський громадський транспорт. 

Кілька років тому громадський транспорт у Помічній скасували. Причину такого рішення людям не повідомляли, але, як говорять між собою помічнянці, маршрутки були нерентабельними, тож перевізник просто відмовився працювати. Міська ж влада не особливо цим питанням переймалися, тож люди просто залишилися без транспорту. Цього року помічнянці вирішили не покладатися на чиновників, а взяти справу в свої руки. Вони зібрали підписи і попросили допомоги у народного депутата Станіслава Березкіна.

Вивчивши питання, Станіслав Семенович з’ясував, що тут є ще одна проблема – нестабільні міжміські перевезення, а саме – за маршрутом Помічна – Добровеличківка. Автобус тут хоч і курсує, проте лише двічі на день – зранку й в обідній час – тож люди, які ввечері повертаються з роботи, змушені пізнього вечора добиратися попутками чи наймати окремий транспорт. Можливості провести тендер і визначити нового перевізника для помічнянців наразі немає.

Тож Станіслав Березкін звернувся з проханням посприяти у вирішенні проблеми до Промислової Групи «Креатив», яка давно зарекомендувала себе, як представник соціально-відповідального бізнесу, що турбується про людей. До того ж на підприємстві теж є працівники, які мешкають у Добровеличківському районі.

Швидко зреагувавши на прохання людей, «Креатив» забезпечив їх як міським, там і міжміським транспортом.

«Вже від сьогодні, 14 жовтня, помічнянці можуть скористатися безкоштовними транспортними послугами від «Креативу» – так званими соціальними автобусами. З 7 години ранку два мікроавтобуси «Спрінтер» курсують Помічною з інтервалом в годину, а до Добровеличківки можна доїхати автобусом середньої місткості (понад 30 сидячих місць), який їздить тричі на день, щоб і ввечері людям було зручно добратися додому», – розповів помічник народного депутата Андрій Малик.

Безкоштовні маршрутки й автобуси від «Креативу» перевозитимуть людей, доки міська влада не проведе тендер і визначить постійного перевізника, який відповідатиме всім вимогам помічнянців.

«Сьогодні по місту почали їздити безкоштовні автобуси. Люди радіють, бо до цього кілька років у нас взагалі ніякого транспорту не було, – зазначила Ольга Пилипець з Помічної. – А тут ще й про новий автобус до Добровеличківки дізналися! Тепер можна після роботи спокійно сісти і поїхати додому. Не треба стояти, мерзнути, до того ж вже рано темніє. Це завдяки Березкіну – він допоміг».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар