Студенти КДПУ передали гроші та шкарпетки для бійців АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом тижня студенти факультету філології та журналістики КДПУ проводили ряд благодійних заходів на підтримку бійців АТО. Всього було зібрано 1212 грн та пакет теплих шкарпеток. Усе це було передано волонтеру Олексію Тітову.

Як розповів Першій електронній Олексій Тітов, проблем із доставкою речей в зону немає. «Частина військових повертаються, частина – їде в зону бойових дій. Уже там, на місці, речі передають у точки, де вони необхідні», – розповідає Олексій.

Волонтер почав збирати «рюкзак на війну» для свого друга: «Спочатку зібрали на один бронежилет, потім – на інший. Потім усе так закрутилось і зараз це вже неконтрольований процес. За 4 місяці було придбано речей на суму більше мільйона гривень.»

Зараз необхідною для бійців зони АТО є термобілизна, яку волонтери не купують, а замовляють. Це дозволяє обрати якісну американську тканину, яка створена спеціально для екстремальних умов. Також це дає змогу заощадити на пошиві, адже кілька цехів зголосились пошити комплекти безкоштовно. Оплачують волонтери тільки викройку – 5 грн/комплект. Але ця суму мізерна у порівнянні із повною вартістю готової термобілизни на ринку. За тиждень планується пошити 300 комплектів.

Олексій розповідає, що настрої у наших бійців різні, але віра в перемогу не вмирає.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар