НАТО може розташувати війська в Україні?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Північноатлантичний альянс готовий розмістити свої війська там, де вважатиме за необхідне. Про це заявив 5 жовтня під час візиту до Польщі генеральний секретар НАТО, який обійняв посаду 1 жовтня, екс-прем’єр-міністр Норвегії Єнс Столтенберг.

Як повідомила інформагенція Reuters, перебуваючи у Варшаві, політик повідомив про заплановану в 2015 році зустріч міністрів країн-членів Альянсу, на якій вирішуватиметься питання про створення сил швидкого реагування. Крім того Столтенберг зазначив, що навіть без таких підрозділів НАТО “має сильну армію”, яку “може розташувати повсюди, де захоче”.

За його словами, можливості розмістити війська “уже існують”, і НАТО “може розташувати їх в окремих регіонах”. “Це лише доповнення до тих можливостей, які Альянс уже має”, – відзначив Столтенберг.

Новий генсек НАТО відвідав Польщу, щоб запевнити місцеву владу в забезпеченні захисту від агресивної політики Москви. Раніше країни-члени НАТО у Східній Європі просили розташувати на своїй території війська Альянсу у зв’язку з діями Росії у Криму та на Сході України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар