За 8 місяців на Кіровоградщині реалізовано промислової продукції на 11 376,9 млн. грн.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За січень–серпень 2014 року підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 11376,9 млн. грн. З неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 9952 млн. грн. (87,5%).

У структурі реалізованої промислової продукції на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 57,2%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 12%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування, – 10,3%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, – 9%, повідомляє Першій електронній обласне управління статистики.

В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (76,3%), м’яса та м’ясних продуктів (8,8%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Новомиргородського, Гайворонського, Кіровоградського, Новоукраїнського, Знам’янського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Голованівського, Новомиргородського, Світловодського районів; машинобудування, крім ремонту та монтажу машин і устаткування – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу за січень–серпень 2014 року по області становив 11476 грн., найбільше – у Голованівському районі (36254,9 грн.), містах Кіровограді (31992,1 грн.) та Світловодську (17317,1 грн.).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар