Кіровоградську область розділять на три райони

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Згідно проекту адміністративно-територіальної реформи, прийняти яку планують наступного року, Кіровоградська область буде поділена на три райони: Голованівський, Кіровоградський, Олександрійський. Цю думку озвучив заступник голови правління – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко, виступаючи на зустрічі з сільськими та селищними головами Олександрівського району.

Такий поділ пропонує народний депутат Юрій Ганущак. Свої роздуми з приводу реформування територій член парламенту виклав у книзі „Територіальна організація влади”. За його ідеєю, ці громади не повинні бути утворені шляхом механічного об’єднання. Села мають групуватися довкола центрів економічного зростання. Тому чисельність населення у громадах буде різною. Однак всі вони зможуть виконувати свої повноваження. При підготовці цієї реформи потрібно також звертати увагу на доступність послуг для населення. Має бути можливість забезпечити вчасний приїзд «швидкої допомоги», комфортне підвезення дітей до школи.

Участь в обговоренні напрямків реформи взяли голова Кіровоградської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, Розумовський сільський голова Микола Христенко та представники районної влади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар