Зволікання з наданням землі учасникам АТО може викликати земельний перерозподіл в Кіровограді (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Зустріч членів громадської організації «Спілка об’єднаних війною жінок», учасників АТО, членів їх сімей з представниками міської влади пройшла в Кіровоградській міській раді. У зустрічі також беруть участь командир 3-го полку спеціального призначення Володимир Пікулін та військовий комісар об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Олександр Зіньковський.

Головна причина, яка спонукала громадськість до зустрічі – зволікання з наданням земельних ділянок учасникам АТО, як те передбачено законодавством.

Насправді, як запевнив під час зустрічі секретар міської ради Іван Марковський, земельні ділянки є, надаються вони без будь яких зволікань. Інша справа, що такі земельні ділянки не завжди влаштовують претендентів. Не всі хочуть мати землю в районах Катранівка або Арнаутове.

З цим погоджують й активісти громадської організації. Але аргументують свої претензії тим, що герої АТО насправді заслуговують на те, щоб отримати земельні ділянки і в кращих місцях. Принаймні там, де вже є належні комунікації. А ще, неподалік, сосновий ліс. Мова – про землі колишньої військової частини, зарослі бур’янами та захаращені сміттям. Виявляється, вже багато років їх, площею майже 42 га, орендує приватне підприємство. При цьому порушує кілька умов договору.

Ініціативна група готова йти до прокуратури разом із військовими з зони АТО, щоб вимагати перевірки договорів оренди укладених міською радою в попередні роки на оренду землі, зокрема – на 49 років.

У той час, коли в Кіровограді нібито немає землі навіть для учасників АТО, заявляють члени ГО, чималі її шматки, «прихвачені» за різного керівництва міста, наразі утримують різні орендарі, щоб згодом розбити на ділянки і продавати по 10 тисяч доларів, або ж розпочати масове житлове будівництво. Громадськість проти такого розподілу і вимагатиме перегляду всіх договорів оренди.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар