Кіровоградські спецназівці вчили добровеличківську молодь перемагати (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Військово-патріотичні змагання «Любиш Україну – вчись перемагати» вже встигли завоювати прихильність молоді Кіровоградщини. Сьогодні, 1 жовтня, азам воєнної підготовки навчали дівчат та хлопців із Добровеличківського району. 

Ідея та організація військово-патріотичного вишколу належить народному депутату України Станіславу Березкіну. Подібні навчання вже з успіхом пройшли у Бобринецькому, Вільшанському та Компаніївському районах.

На місцевому стадіоні «Колос» зібралось понад півтисячі молодих людей. Після детального інструктажу досвідчених спецназівців, які нещодавно повернулися із зони АТО, учасники лікнепу вчилися розбирати і збирати автомати, користуватися бронежилетами, надавати першу медичну допомогу, кидали на влучність гранати та стріляли.

Один із цих спецназівців близько двох місяців пробув у полоні терористів. Визволити заручника допоміг Станіслав Березкін.

«Це була драматична історія, – говорить народний депутат, – Мама побачила свого сина в сюжеті одного з телевізійних каналів, у якому показували наших полонених бійців. У розпачі вона звернулася до мене. На щастя, спільно з військовиками нам вдалося звільнити його з полону».

Під час навчань представники благодійного фонду «Добротвір» вручили батькам і родичам бійців, які проходять службу в зоні АТО, нову амуніцію, засоби радіозв’язку, теплий одяг, термобілизну, шапки та нове взуття.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар