На Кіровоградщині майбутні зварники виготовляють пічки для фронту

Маючи найсучаснішу на Кіровоградщині і одну з найкращих в Україні лабораторій з підготовки фахівців зварювання металів, професійно-технічне училище 16, що в Малій Висці, нині активно співпрацює з волонтерами і підтримує захисників на фронті.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як розповів директор навчального закладу Олег Тереза, така співпраця налагоджена з волонтерськими групами Кропивницького і Малої Виски.

За совами О.Терези. використовуючи своє обладнання та матеріали, надані волонтерами, за участю здобувачів освіти під керівництвом досвідчених майстрів В.Луценка , С.Лойтри, Ю. Ахрамєєва та викладача з професії “Зваринк” О.Грузіна, тільки за останній місяць тут виготовили та передали до ЗСУ більше 20 буржуйок та близько 1000 скоб для побудови бліндажів.

Цього тижня закінчили роботу над першими десятьма пічками, які вже передали “Волонтерам Маловисківщини ” для відправки на фронт. За словами координаторки волонтерської групи Ірини Кудрі, таких бліндажних пічок буде більше. Скільки саме – це залежить від потреби, наявності коштів, матеріалів і часу на роботу зварників, у яких нині дуже багато практичної роботи.

Ірина Кудря разом із майстром виробничого навчання Юрієм Ахрамаєвим

“Кілька днів тому ми завезли в училище зібрані від небайдужих жителів Маловисківщини і придбані за донати газові балони, метал, труби, електроди та інші необхідні матеріали для виготовлення буржуйок. Частину матеріалів, яких не вистачало для роботи училище використало із своїх запасів. Учні та майстри добре попрацювали і оперативно виготовили для наших захисників 10 буржуйок різної форми. Щиро дякуємо за ваш вклад в Перемогу і маємо надію на подальшу співпрацю! Адже це наша спільна справа! “- розповіла Ірина Кудря

У профтехучилищі таку співпрацю з волонтерами з підтримки ЗСУ розглядають не тільки як безцінну практика для майбутніх зварників, які зайняті не навчальним зварюванням, а виготовляють справді те. що дуже потрібне на фронті. Тут також наголошують на великому виховному значенні такої співпраці, адже учні усвідомлюють свою безпосередню причетність до великої спільної справи- боротьби проти агресора.

“Щоб цього не сталося, й маємо гуртуватися і невтомно працювати на перемогу”,- каже директор навчального закладу Олег Тереза.

Нагадаємо, Вірменське кафе для українських військових: на Кіровоградщині безплатно годують воїнів

Читайте також: смаколики для воїнів від «Пиріжечного батальйону»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар