Допомога армії: інформація про діяльність кіровоградських волонтерів за 23-30 серпня 2014 року

Звіт про діяльність волонтерських організацій м.Кіровограда за тиждень за інформацією Кіровоградського прес-клубу. Долучайтеся  до справи захисту українського суверенітету!

Кіровоградці запропонували замість купівлі квітів на перше вересня зібрати гроші військовим. Так, Вікторія Поляновська пропонує батькам школярів домовитися із класними керівниками, щоб діти на перше вересня принесли в школу не квіти, а печиво, цукерки чи інші продукти – для передачі армії. Інша кіровоградка Настя Войчук повідомляє, що у них у школі, наприклад, вже організували цей процес – директор на загальношкільних зборах дав розпорядження класним керівникам, а ті обдзвонили батьків своїх вихованців і всі підтримали думку, що на перше вересня діти мають принести будь-яку суму грошей на допомогу військовим в АТО замість квітів.

«Алло, привіт, веземо багато продуктів для армії», – такі телефонні дзвінки для активіста проекту «Армія SOS Кіровоград» Оксани Червоної вже, начебто, й звичні, але кожен раз хвилюють, бо свідчать про єдність армії і народу. Днями близько тонни продуктів передали у Кіровоград для бійців із пгт Смоліне. Все це поїде на 34 батальйон, який тепер діє разом із батальйоном №17. Нехай не збідніє рука того, хто дає!

На дворі майже осінь, тож група волонтерів на чолі з Олексієм Титовим нагадує, що все ще дуже потрібні спальники (несіть усе, що є у Кіровограді за адресою вул..Калініна, 10/14, ТОВ “СП Розумний Дім”). Також всіх бажаючих помити свою машину запрошують на авто-мийку “Кіровоград-Лада”. Увесь прибуток від мийки авто йде на потреби воїнів в АТО (адреса: перехрестя вул. Волкова та вул. Г.Сталінграду). Також волонтери збирають кошти на мобільні міні-печі, які роблять для наших бійців на фронт. Топиться вона трісками, травою і навіть сухим спиртом. Зверху ставляться два солдатських казанка і вода закипає за 5 хвилин. Пакується пічка в плоский чохол. Перша партія 30 штук їде на фронт, а волонтери тим часом приступають до другої партії..

Що ви знаєте про розвідку? Якщо ви не з третього полку спеціального призначення, то, мабуть, нічого. Наші, цивільні поняття, це нуль чи й менше того. Наприклад, темної безмісячної, ночі, коли навкруги непроглядна пітьма, вони тінню, не видаючи жодного звуку, як кажани проникають у такі місця, про які нам з вами навіть страшно подумати І жоден листок, жодна галузка не ворухнеться під їх ногою. Але, вони – Боги всемогутні, а от техніка – ні. І спалах від пострілу негайно видасть навіть відмінно замасковану позицію. Тут на допомогу фахівцям приходить полум’ягасник. Це така штука, яка розсіює гази від постріл і за рахунок цього спалах від пострілу не тільки не засліплює самого стрільця, але і допомагає приховати його позицію від ворога. Зберегти життя. Ось такий лікнеп. Подивіться на фото, як вони виглядають. Знайте, що це ви, кіровоградці, своїми грошима, щодня працюєте на збереження наших бійців. Ви – їхні янголи-охоронці! А вони –наші, пише Оксана Червоная у групі «Армія SOS Кіровоград»

Медичні препарати отримали військові. Днями Кіровоградець Сергій Кашуба передав волонтерам дві величенькі такі коробки різноманітних медичних препаратів, зібраних для кіровоградських військових у Нью-Йорку. Частково це було передано до медчастини третього полку, а біля 20-ти кілограм начиння, що залишилося (скальпелі, маски, крапельниці) вже на шляху у військові шпиталі.


Минулий тиждень був і важким, і важливим для кіровоградських волонтерів, що збирають кошти на чолі із Олексієм Тітовим. Адже, завдяки тісній взаємодії із військовими та підтримці кіровоградців вдалося знайти, придбати і доставити у Кіровоград ще два джипи. Це не машини, а звірі дикі і неприборкані, але, загалом, такі ж сильні і цілеспрямовані, як і наші підшефні військові із полку спеціального призначення. Поїздка за джипами була цікава, адже продавці машин, які дізнавшись, що авто потрібні для АТО, відразу зменшували ціну, вели обідати і гарантували на майбутнє будь-яке сприяння. Та й співробітники високоповажної ДАІ протягом усього шляху прямування мовчки проводжали поглядом машини, не роблячи жодних намірів зупинити автомобілі. Та й охоронці на стоянці у Кіровограді відмовилися брати гроші і сказали, що будь-яка машина для АТО може хоч і жити на стоянці, з неї копійки ніхто не візьме. Ось така солідарність – і два джипи у результаті для кіровоградської розвідки!

Бальйону “Кровоград” передали тепловізор. Днями кіровоградські волонтери з громадських організацій “Патріот Кіровоградщини”, “”Бастіон”, “Народна самооборона “Кіровоград”, благодійного фонду “Соломон”, церкви “Жива надія” та народний депутат України Андрій Табалов передали батальйону патрульної служби спеціального призначення “Кіровоград”, частина якого вже знаходиться в зоні АТО, тепловізор.

Як долучитись до допомоги військовим:

Бездіяльність руйнує! Страх руйнує!
Коли наступного разу вам стане страшно:
1) вимикаємо соц.мережі

2) переводимо 100 грн на рахунок «Армія SOS Кіровоград» www.sos.kr.ua
Потреби 3-го полку:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Rpz6-FBbNiI2755mRang8aEoNnsIXts4ymmSu8e9V8A/edit?usp=sharing

Номер карткового рахунку для збору коштів: 5577 2127 1238 5239 Титова Е.П.

Реквізити для допомоги в рамках іниціативи “Армія SOS Кіровоград” – Карта ПриватБанка, 5168 7420 1159 3740 – Червона Оксана Владимирівна

Фінансовий звіт:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Cx5J4Ua6nYd5xu6kjVsViCQb5AZxdY1bDesNvHEowYw/edit?usp=sharing
 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар