Серед державних ЗМІ є зрадники України?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Державні ЗМІ треба ліквідувати, адже вони займають лише 4% інформаційного простору і при цьому серед них знайшлися зрадники України. Замість державних ЗМІ потрібно запровадити суспільні.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив директор Департаменту інформаційної політики Держкомітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак, повідомив кореспондент Першої електронної.

«Зрадники в Україні з’явились під час подій у Криму. Першими були офіцери-моряки, а другими – представники державних ЗМІ. Керівник величезної державної телерадіокомпанії у Сімферополі фактично з хлібом-сіллю зустрічав російських окупантів. На Донбасі керівник ОДТРК також відразу ж перейшов на бік окупантів і агітував проти України», – розповів Богдан Червак.

На його думку, вирішення цієї проблеми тільки одне: треба перетворити державні ЗМІ на суспільні.

«У Верховній Раді прийнято закон про створення суспільного телебачення, який передбачає, що на базі Національної телекомпанії і обласних ТРК (включно з Кіровоградською) буде створено суспільне телебачення. Це не означає, що КОДТРК не буде. Просто буде наглядова рада, яка буде дивитись, щоб телебачення не керувалось інтересами однієї людини. Спочатку буде державне фінансування, але з часом воно припиниться, тоді треба буде навчитись господарювати і шукати кошти», – пояснив Б. Червак.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар