Як вижити під час масових заворушень

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управління ДСНС та Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Кіровоградської області інформують громадян про правила поведінки в місцях масового скупчення людей.

Будь-хто навіть у мирний час може потрапити в надзвичайну ситуацію, пов’язану з масовим заворушенням. Найголовніше, це спробувати вибратися із натовпу людей, а за неможливості – рухатися разом із натовпом. Спробувати вибратися з натовпу разом із людьми, які ведуть себе спокійно. Не намагайтеся чинити опір стихійному руху натовпу, чіплятися за стіни, дерева, тощо, тримайтеся далі від скляних вітрин, сітчатих огорож, турнікетів, сцени. У разі падіння потрібно зігнути руки і ноги, захисти голову руками. Та робити спроби встати.

Рекомендується не привертати до себе уваги висловлюваннями політичних, релігійних симпатій, ставленням до події, і не наближатися до групи осіб, яка поводиться особливо агресивно. Не реагувати на події, сутички, які трапляються поряд з вами.

Якщо з вами дитина, посадіть її на плечі та просувайтеся далі. Якщо ви удвох, поверніться обличчям один до одного, створивши зі своїх тіл і рук захисну капсулу для дитини, і просувайтеся далі. Після цього необхідно вибратися в безпечне місце і по можливості надати інформацію працівникам міліції, надати чи отримати першу допомогу.

br1Нагадаємо, минулого місяцяу Кіровограді відбулася презентація брошури «Що варто знати юнацтву в непростий час», яку створила та випустила громадська організація «Спільна дія». Ідея брошури належить народному депутату України Станіславу Березкіну.

В брошурі подано прості поради, як поводити себе під час пожежі, у випадку оголошення евакуації, про те, як поводити себе у натовпу, що робити, якщо на вулиці стріляють. Окремий розділ присвячений темі, як поводитися, якщо тебе захопили в заручники.

Також «Спільна дія» за ініціативи і фінансової підтримки Станіслава Березкіна відзняла цик з 5 інформаційно-освітніх відеороликів для населення на випадки екстремальних ситуацій:

• „Неспокійні часи: найперші поради”
• „Якщо Ви опинилися в центрі масових заворушень”
• „Як діяти під час обстрілу”
• „Якщо Вас взяли у заручники”
• „Захист від терактів”.

Також переглянути ролики можна на Інтернет-порталі YouTube.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар