КНТУ взяв шлях на самоліквідацію?

Намір керівництва Національного технічного університету припинити на зиму заняття задля економії коштів на опалення Андрій Ніколаєнко назвав шляхом до самоліквідації навчального закладу.

Про це він заявив на сьогоднішній апаратній нараді, повідомляє кореспондент Першої електронної.

«До мене надійшов уже другий сигнал із цього приводу. Наскільки я знаю, ректор там переобраний, але ще не призначений. Тому необхідно розібратися, хто прийняв рішення, наскільки воно правочинне і куди котиться заклад, якщо придумали таке, що канікули відтепер будуть тривати від зимової сесії і до березня, поки не потеплішає? Аргументують тим, що – економія за тепло. Тоді давайте взагалі будемо тільки влітку навчатися. Ми принципово не втручалися в процес обрання ректора, але я не збираюся стояти осторонь і дивитися, як вуз іде до самоліквідації. Сьогодні в них немає чим заплатити за тепло, завтра не буде чим заплатити за електроенергію, а післязавтра вони взагалі зачинять двері. А все тому, що в них немає студентів, які сплачують за навчання. Наступного року через таку політику у ВНЗ буде мати ще менше студентів. Молодь піде навчатися в ті заклади, які спроможні взимку опалювати свої приміщення», – сказав Андрій Ніколаєнко

Голова облдержадміністрації доручив начальнику департаменту освіти і науки КОДА Ельзі Лещенко терміново розібратися з ситуацією, що склалася в КНТУ.

«До нас ніхто не звертався за допомогою, але ми не можемо перебувати осторонь, бо навчальний заклад знаходиться на території області, й позиціонує себе, як кращий вуз. У той же час педуніверситет і льотка, чомусь на зиму не виганяють студентів і не припиняють навчання.» – наголосив Андрій Ніколаєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар