Президент відкрив Світловодський річковий термінал

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті Світловодського річкового терміналу – першого у Кіровоградській області зерновідвантажувального підприємства на Дніпрі, що може одночасно приймати та відвантажувати вагони та баржі.

«Ми є учасниками відродження транспортного потенціалу Дніпра, а в подальшому – й інших водних шляхів нашої країни», – сказав Віктор Янукович під час церемонії відкриття.

На переконання Глави держави, відкриття подібних терміналів є важливою складовою масштабної стратегії розвитку річкового транспорту. За його словами, це дає можливість збільшити кількість робочих місць та покращити якість життя людей регіону.

«Потенціал українських річок як важливої транспортної артерії тривалий час у нашій державі був у забутті. Сьогоднішня подія фактично відкриває нову сторінку в розвитку українського транспортного комплексу», – зазначив Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що відродження водних шляхів України дає змогу зменшити навантаження на автомобільні та залізничні дороги, скоротити витрати бюджету на їх ремонт та обслуговування.

«Наші річки повинні працювати – це надпотужна складова національної транспортної інфраструктури», – додав Президент.

Глава держави подякував будівельникам, інженерам, аграріям та всім, хто зробив свій внесок у реалізацію цього масштабного проекту.

Керівник компанії «Гермес-Трейдинг» Юрій Скічко ознайомив Главу держави з етапами будівництва річкового терміналу, системою його роботи та виробничими потужностями. Він також ознайомив Президента з потенціалом розвитку Світловодського річкового терміналу. Юрій Скічко звернувся до Віктора Януковича з проханням посприяти відродженню Дніпра як потужної транспортної артерії.

Після відкриття річкового терміналу Глава держави поспілкувався з його працівниками та зазначив, що таких сучасних підприємств треба будувати якомога більше, оскільки вони є майбутнім держави.

За матеріалами сайту Президента

Поширити:

Залишити коментар:

коментар