Колишні голови РДА Кіровоградщини щомісяця завдавали обласному бюджету 1,8 млн. грн. збитків

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За підрахунками землевпорядної служби області бюджет щорічно втрачає більше 1,8 млн. грн. від укладених з попередніми головами райдержадміністрацій договорів оренди землі з розміром орендної плати менше 3 %.

Як повідомили Першій електронній в ГУ Держземагентства в області, відповідно до статті 288 Податкового кодексу України, розмір орендної плати за використання земельних ділянок не може бути меншим ніж 3% від їх нормативної грошової оцінки.

Виходячи з законодавства, найбільше порушень зафіксовано у Голованівському районі ( втрати бюджету 332,84 тис. грн.), Долинському (701,77 тис. грн.), Знам’янському (204,86 тис. грн.), Кіровоградському (96,36 тис. грн.), Компаніївському (144,71 тис. грн.) та Новоархангельському (355,12 тис. грн.) районах.

З метою збільшення надходжень до бюджетів та приведення договорів оренди землі у відповідність до вимог чинного законодавства ГУ направлено листи 43 орендарям, які мають договори оренди земель державної власності з розміром орендної плати менше 3 % на площі 3113 га. Держземагентство вимагає від орендарів укласти додаткові угоди з розміром орендної плати на рівні 5 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Додатково повідомляємо, що Головним управлінням Держземагентства у Кіровоградській області запроваджено надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності не менше 5 %.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар