Вбивць бізнесмена затримано

Працівниками Департаменту карного розшуку МВС України, Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області разом з колегами з Дніпропетровської, Херсонської та Чернігівської областей затримано організовану злочинну групу у складі трьох осіб. Зловмисники підозрюються у скоєнні вбивства з корисливих мотивів керівника фінансової компанії.

Про це повідомили Першій електронній у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

За ці дії їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного ув’язнення.
Подія сталася 1 липня цього року близько 19.00 на автодорозі «Знам᾿янка-Луганськ-Ізварино» Олександрійського району, що на Кіровоградщині. Керівник приватної фінансової компанії разом з товаришем повертався додому з Дніпропетровщини, де напередодні отримав значну суму грошових коштів в одній з банківських установ.

Вже на території Кіровоградської області їх наздогнав автомобіль іноземного виробництва, водій якого примусово зупинив транспортний засіб, на якому вони рухалися. Із машини вийшло двоє осіб. Один із зловмисників підійшов до пасажира та застосував електрошокер. Після того, як потерпілий знепритомнів, йому зв’язали руки та ноги фіксуючою стрічкою та викинули на узбіччя в кущі.

У цей час інший нападник здійснив в бік водія п”ять пострілів з автоматичної вогнепальної зброї. В результаті чого одна з куль влучила чоловіку в стегно, зламала кістку та пошкодила артерію. 48-річний потерпілий помер на місці пригоди від значної втрати крові та травматичного шоку.

Після звірячої розправи зловмисники забрали з салону власника автомобіля спортивну сумку зі значною сумою готівки. 46-річний пасажир зумів самотужки звільнитися від стрічок на руках і ногах. Чоловік зупинив автомобіль, що проїжджав поруч, та попросив громадян викликати працівників міліції.

У результаті злагодженої та професійної роботи оперативників встановити особи зловмисників та затримати їх вдалося вже через кілька днів. Ними виявилися двоє жителів АР Крим та один житель Дніпропетровщини, віком від 36 до 39 років, непрацюючі. Організатор групи – раніше судимий за тяжкий злочин.

“Після скоєння кримінального правопорушення один з підозрюваних мав намір виїхати за межі держави, аби переховуватися за кордоном. Двоє його спільників роз’їхалися по інших областях, розраховуючи на те, що згодом також зможуть виїхати з України”, – розповідає начальник УМВС України в Кіровоградській області Анатолій Вітюк. “Завдяки вчасно проведеним оперативним заходам підозрювані були затримані. По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій» та частиною 2 статті 115 КК України «Умисне вбивство».
Проводиться досудове слідство. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар