Жителі «безправного гуртожитку» на просп. Університетському створюють ОСН

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Жителі славнозвісного гуртожитку, що на проспекті Університетському, 21 вирішили більше не чекати обіцяних покращень від влади, а ОСН (орган самоорганізації населення). 

Для цього необхідно, щоб відповідне звернення до міськради ухвалили і підписали не менше половини мешканців будинку, які мають право голосу (досягнули 18-ти років та мають підтверджене право на проживання у будинку).

Тому, перш ніж проводити збори, мешканці гуртожитку звернулися до міського управління внутрішніх справ з проханням посприяти в проведенні «паспортного обходу» для виявлення на яких підставах проживає в будинку та чи інша особа.

«Є люди, які платять квартплату по 800 грн. колишньому директору Наталії Нетребенко і живуть спокійно без будь-яких документів, тому нам необхідно провести «паспортний» обхід», – розповіла жителька гуртожитку Світлана Бондаренко.

За її словами, на кожного квартиранта буде складатися акт із зазначенням кому вони платять і за що. Надалі акти передадуть в СБУ, прокуратуру та податкову для того, щоб дізнатися, чи сплачуються господарями квартир податки, які є законі підстави проживання тих чи інших осіб, тощо.

«Таким чином, після проведення всіх необхідних перевірок, проведення зборів жителів гуртожитку та подачі всіх необхідних документів на створення ОСН у нас буде свій маленький ЖЕК і ми зможемо самостійно укладати договори з Кіровоградобленерго чи Дніпро-Кіровоград. Це дозволить нам обходитись без нашої «власниці» та перераховувати кошти напряму до постачальника послуг не боячись, що гроші просто осядуть в кишені керівництва підприємства «Вагран» (власники гуртожитку – Авт.), як це було вже неодноразово», – зазначила Світлана Бондаренко.

Також після проведення всіх необхідних процедур мешканці звернуться до міськвиконкому з проханням переглянути тариф на квартплату та понизити її хоча б до 0,8 грн. за 1м2 (нині вони сплачують 1.40 грн. 1м2, при цьому не отримують жодних відповідних послуг від комунальної установи).

Люди попереджають: якщо міська влада в черговий раз займатиметься формальними відписками повернуться до відпрацьованих методів – перекривання дороги на 101-му мікрорайоні та пікетування держустанов.

Марія Нагай, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар