Біженці зі Східної України оселилися на сході Кіровоградщини

До світловодського пансіонату «Славутич» прибула ще одна група біженців із Донецької області, зокрема, з міст Краматорськ, Красний Луч, Артемівськ.

Як повідомила «Першій електронній» міська громадська активістка Надія Мальцева, серед біженців переважають діти і жінки, деякі з них – вагітні.

Таким чином на сьогодні у пансіонаті налічується 62 людини з місць, охоплених АТО. За словами Мальцевої, міська громадськість всіляко опікується біженцями – до їхніх потреб вже передано телевізор і мікрохвильову піч та одяг. Вчора для новоприбулих було доставлено одяг, постільну білизну, кухонні приналежності. А для наймолодших – дитячу літературу. На прохання кореспондента «Першої електронної» сфотографуватися, зголосились далеко не всі – вдома у них лишилось чимало родичів, і вони бояться розправи з боку сепаратистів.

 На Кіровоградщині вже зареєстровано 398 мешканців інших областей, які проживають у містах та селищах. Зокрема, 13 чоловік в гуртожитку Кіровоградського національного технічного університету, 47 – у Світловодську в пансіонаті «Славутич», троє людей мешкають у  Знам’янці, решта – зупинилася у родичів і знайомих.

Як повідомили Першій електронній у У ДСНС у Кіровоградській області, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей, станом на 2 липня силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 27 тисяч громадян України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар