У Кіровограді почалась масова здача крові для військових (ФОТО)

Сьогодні до Кіровоградської обласної станції переливання крові приїхали перші 100 людей з двох районів: Новомиргородського та Знам’янського.


Як повідомив Перший електронній громадський активіст Володимир Вакуленко, жителями Новомиргородського району була ініційована акція здачі крові для поранених солдат.

У місцевих лікарнях немає відповідних умов обробки крові, щоб вона була придатна для транспортування. Тому координатори районних зборів звернулись до головного лікаря КОСПК Кіби Сергія Івановича з пропозицією проводити забір кров на базі обласної станції. Визначили і максимальну кількість донорів: 100 людей щодня.

«До Новомиргородського та Знам’янського районів протягом тижня приєднаються Світловодський та Олександрійський райони,» – повідомляє головний лікар станції переливання крові.

«Реєстрація людей для поїздки на станцію переливання крові у Новомиргородському районів тривала три дні. Записались більше ста добровольців, проте приїхати змогли лише 53. Решта здали кров у районних лікарнях,» – повідомляє представник Новомиргородського району Володимир Вакуленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар