Звернення про автокефалію Православної Церкви в Україні: як голосували депутати від Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Верховна Рада України прийняла за основу та вцілому проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні (№8284) – за основу та в цілому.

Народні депутати від Кіровоградщини Станіслав Березкін («Воля народу»), Олександр Горбунов («Народний фронт»), Анатолій Кузьменко (БПП), Костянтин Яриніч (БПП) підтримали проект постанови №8284.

Михайло Поплавський («Воля народу») не голосував, а Олесь Довгий (позафракційний) був відсутній.

Відзначимо також, “за” проголосувало 268, “проти” – 36, не голосували – 27 депутатів, ще три народні обранці утрималися.

Найкраще скарбничку голосів “проти” поповнила фракція Політичної партії “Опозиційний блок” – 33 голоси із 36.

Чому це рішення – історично важливе?

Всесвятійший Патріарх Варфоломій – єдина особа у світі, яка має канонічне право і законну владу надати Українській Церкві Томос про Автокефалію.

Йдеться на сайті ВРУ.

«Утворення Єдиної Помісної Православної Церкви і надання їй Автокефалії – це питання далеко не лише релігійне. Це питання історичної ваги. Це утвердження нашої державності і незалежності, це питання національної безпеки», – зазначив Андрій Парубій.

Народні депутати 240 голосами включили до порядку денного та почали розгляд проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні №8284. Андрій Парубій повідомив, що в пленарному засіданні бере участь Президент України Петро Порошенко.

Президент України звернувся до народних депутатів з проханням підтримати його звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

 В обговоренні проекту Постанови взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Верховна Рада 268 голосами прийняла Постанову в цілому.

Прийнято Постанову “Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні”.

З огляду на Звернення Верховної Ради України до Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні, затверджене Постановою Верховної Ради України № 1422-VIII від 16 червня 2016 року,

підтримуючи важливість надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних церков,

Верховна Рада України підтримала звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Проект Постанови зареєстровано за №8284.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар