Облрада може виділити понад 3 млн.грн. на бронежители та засоби захисту

На сесії обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю, 6 червня, депутатам запропонують виділити кіровоградським військовим допомогу у сумі три мільйони гривень.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, про це йшлося сьогодні під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансової діяльності та соціально-економічного розвитку Кіровоградської обласної ради.

За словами обласного військового комісара, полковника Ярослава Кучера, потреба у бронежилетах нині досить велика, зокрема, на 420 осіб 17 батальйону нині нараховується всього 20 бронежилетів. Відтак за умови, якщо депутати проголосують у п’ятницю за виділення коштів, на придбання бронежилетів та касок для військових 17 та 23 батальйонів буде спрямовано по 1 млн. 250 тис. грн. і 500 тис. грн. для забезпечення засобами захисту військових інших частин.

Нагадаємо, що вартість одного бронежилету залежно від категорії варіюється від 2600 до 6000 гривень. Після збільшення попиту на засоби захисту їх ціна різко зросла. Тому нині депутати розглядають питання розміщення замовлення на виробництво бронежилетів або «розгрузочних» жилетів на кіровоградських підприємствах.

На фоні подій, що відбуваються в країні, втрат кіровоградських військових, стану української армії та невпинної загрози такі обговорення та сумніви окремих депутатів у доцільності витрачання коштів на бронежилети мають дещо абсурдний вигляд. Дивує те, що в області й досі не існує комплексної програми допомоги військовим, ще й досі не визначено процедури закупівлі бронежилетів, немає кошторису, а в секторі мобілізаційної роботи працює… дві дівчини. Поки подібні програми, написані нашвидкуруч, будуть доопрацьовувати, може статися непоправне…

Депутати вирішували давати гроші на бронежилети чи ні, бо раптом завтра Америка нам надішле ешелони бронежилетів і що ми будемо з ними робити. За неофіційною інформацією, зараз у наших військових 1 жилет на 100 чоловік.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар