На Кіровоградщині священика засудили до громадських робіт за рукоприкладство

За умисне легке тілесне ушкодження на громадських роботах працюватиме отець Миколай (УПЦ МП) із села Пушкове Голованівського району Кіровоградської області.

Він вдарив долонею по обличчю свого колегу отця Олега (УПЦ КП). Обидва є священиками місцевих церков, які розташовані майже поруч.

Про це повідомив Тиждень.

Інцидент між священиками стався у поминальну неділю в селі Новосілка Голованівського району. Першим на кладовище приїхав отець Олег.

“Він збирався правити панахиду. А приїхав отець Миколай і на кладовищі вдарив нашого священика долонею по обличчю, щоб той забирався геть. Це вже не перша його зухвала поведінка і погрози. Я про це дізнався від отця Олега й сказав йому, щоб ніяк не реагував на його провокації. Тому ми вирішили  заявити в міліцію, щоб привернути увагу до такої поведінки. Правоохоронці спрацювали справедливо і справу передали до суду”, – повідомив єпископ УПЦ КП Марк.

Настоятель Миколай запевняє, що не бив отця Олега, а лише відштовхнув.

“Він перегородив мені дорогу. Тому я так вчинив. Бити я його не й не збирався. Хоч на суді він стверджував, що я вдарив його долонею, а свідки кажуть, що кулаком. То хай визначаться, чим саме. Я не став щось доводити, зрозумів, що взагалі не треба було вступати в діалог. Тому свою вину визнав. Вказані години всі відпрацюю, бо ніякої роботи не боюся”, – сказав отець Миколай.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар