Переведення годинників: як “безболісно” перейти на літній час

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© imagecdn3.luxnet.ua

Традиційно в останню неділю березня місяця Україна переходить на літній час. Цього року це буде ніч з 24 на 25 березня. О 3:00 стрілки годинника необхідно перевести на одну годину вперед. 

Інформує Перша електронна.

Довідка: Літній час (відомий також як Daylight Saving Time (DST), згідно з його назвою в американському варіанті англійської мови) — місцевий час, який встановлюється на певній території на літній період року. Зазвичай є більшим на годину від стандартного часу, який іноді некоректно називають «зимовим», прийнятого на цій території.

Стрілки годинника переводять на літній і зимовий час, починаючи з 1981 року. Раніше вважалося, що Україна востаннє переведе годинники у 2012 році і залишиться у другому часовому поясі. Але уряд не розглядав це питання.

Варто зазначити, що перехід на сезонний час проводиться більш ніж у ста країнах світу. Останньою країною, яка відмовилася від цього, стала Туреччина.

24 канал зібрав поради, як легше пережити зміну часу.

Харчування

Як не крути, але неправильне харчування – для організму стрес, а зі зміною часу – подвійний. Оскільки переходу на літній час не уникнути, зменшіть хоча б стресове навантаження на ваш організм – харчуйтесь здоровою, поживною їжею.

Зокрема, фахівці рекомендують жирну і гостру їжу, солодощами бажано не зловживати. Деякі медики рекомендують пити зелений чай, як засіб підтримки організму в тонусі.

Прогулянки

Хоча б за тиждень до переведення стрілок на літній час влаштовуйте собі піші прогулянки на свіжому повітрі.

Зменшіть навантаження

Постарайтеся знизити навантаження і стрес на роботі напередодні переведення годинника, і перші тижні опісля. Дайте вашому організму пристосуватися до нового розпорядку дня.

За даними дослідників з США, у перші дні після переходу на літній час на виробництвах зростає кількість нещасних випадків на 5%.

Не сідайте за кермо

Науковці стверджують, що це неабияк важливо, адже за статистикою на наступний день після переходу на літній час різко зростає кількість ДТП. Тож бережіть себе і оточуючих, спробуйте утриматись на кілька днів від поїздок автомобілем.

Лягайте раніше

Якщо за тиждень до переведення годинника постараєтесь лягати спати раніше – це дасть вашому організму час адаптуватися до змін у розпорядку дня. А якщо маєте можливість – корисним у цей період буде ще й денний сон.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар