Мотивація і результат: телеканал «1+1» показує «Громаду на мільйон»

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

28 січня на каналі 1+1 вийшов перший випуск телепроекту «Громада на мільйон» і надалі глядачі зможуть спостерігати за розвитком подій щонеділі о 9:50 протягом семи тижнів. Це новий соціальний бізнесово-розважальний телепроект створений спільно з програмою Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за ініціативи та на замовлення партнера програми DOBRE Українського кризового медіа-центру.

У проекті п’ять найініціативніших об’єднаних громад України змагатимуться за інвестиції і створюватимуть проекти для реальних змін у своїх містах та селах. Серед них – Скала-Подільська громада Тернопільської області, Печеніжинська громада Івано-Франківської області, Новопсковська громада Луганської області, Бузька громада Миколаївської області та Княгининівська громада Волинської області.

 «Громада на мільйон» – проект про реформу з децентралізації в Україні, про те, як окремі люди можуть вплинути на зміни у країні. Децентралізація надає людям можливість керувати їхніми громадами. Вона допомагає розвивати самоврядування на місцях. І ми це побачимо у цьому шоу», – наголосила Сюзан Фріц, директорка регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні під час презентації телепроекту в Українському кризовому медіа-центрі.

«Якісний аналіз суспільної думки, які проводить Український кризовий-медіа центр, показує, що найефективнішим методом комунікації українці вважають телебачення. Тому ми задумали ідею реаліті на серйозному та рейтинговому каналі, де б українці побачили і почули інформацію про складні реформи в країні на зрозумілих прикладах.  Цю ідею талановито втілила професійна команда каналу «1+1», – розповіла Ірина Малик, координатор комунікації децентралізації програми DOBRE.

Ірина Малик © Програма DOBRE

Під час презентації враженнями поділилися і учасники проекту – голови об’єднаних громад.

«Проект був для нас цілим випробуванням. Ми стали після проекту одним цілим, рішення ми приймаємо спільно, – розповіла голова Княгининівської громади Олена Твердохліб. – Ми хочемо зробити нову Україну. Всі говорять, що вони хочуть зробити Україну європейською – ми хочемо зробити її українською, з українськими традиціями, але розвивати її по-своєму».

Олена Твердохліб © Програма DOBRE

Своїми враженнями від перегляду першого випуску у мережі Facebook поділився В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Громади вражають! Вийшла в ефір перша програма телепроекту «Громада на мільйон». П’ять об’єднаних громад з Тернопільщини, Миколаївщини, Івано-Франківщини, Луганщини та Волині змагаються за мільйон інвестиційних коштів. Переглянув з величезним задоволенням. Непідробні людські емоції, згуртованість, амбіційність і, найважливіше, віра громад у власні сили – лише маленька часточка того, що передає об’єктив камери. Але це те, що доводить всім скептикам – реформа місцевого самоврядування працює, децентралізація працює. Саме такі громади вже сьогодні цементують міцний фундамент нашої державності. Незалежно, кому надасть перевагу інвестор в телепроекті, кожна з громад вже є переможцем. Сміливі, цілеспрямовані і наполегливі завжди будуть попереду», – написав В’ячеслав Негода.

Він подякував програмі Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) і Українському кризовому медіа-центру за ініціативу та втілення телепроекту, а телеканалу каналу 1+1 і творчій групі – за хорошу роботу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар