Минулої доби двоє українських військових отримали поранення

Фото: uacrisis.org

Минулої доби ситуація на лінії зіткнення суттєво не змінилася. Позиції Збройних Сил України вкотре були піддані обстрілам зі сторони російсько-окупаційних військ. Внаслідок ворожих обстрілів, на щастя загиблих у лавах Збройних Сил України немає. Але в районі населених пунктів Луганське та Травневе зазнали поранень двоє українських військовослужбовців. Їх було оперативно доставлено до військово-медичних закладів, наразі життю поранених нічого не загрожує. Наші військові медики оцінюють стан їхнього здоров’я як задовільний.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на ІАЦ РНБО.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі обстріли були прицільними.

Військовослужбовці Збройних Сил України, суворо дотримуючись домовленостей, вогню у відповідь не відкривали.

Луганський напрямок

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, противник двічі відкривав вогонь в бік наших захисників.

В районі населеного пункту Луганське наші позиції були обстріляні противником з автоматичного гранатомету, а біля Травневого, упродовж півгодини ворог намагався спровокувати наших військових вогнем зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Зафіксовано один ворожий обстріл. Протягом 40 хвилин бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї, зокрема, й великокаліберної. Це сталося в районі Павлополя. Тоді в бік наших опорних пунктів ворог випустив 8 мін.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ посилюються протиріччя між кадровими російськими військовослужбовцями та найманцями з числа місцевого населення. Зокрема, це призводить до зростання кількості випадків відкритої непокори.

Так, 8 січня ц.р., в одному з підрозділів спеціального призначення т.зв. 1-го армійського корпусу противника, через небажання підлеглими виконувати накази російських офіцерів сталася сутичка із застосуванням зброї. У результаті одного бойовика було вбито та одного поранено.

Протягом 2 тижнів на базі Навчального центру Військової служби правопорядку у Збройних Силах України інструктори з Великої Британії тренуватимуть наших військових

Понад 30 слухачів набуватимуть нових знань та навичок, зокрема з протидії саморобним вибуховим пристроям.

Варто зазначити, що іноземні інструктори співпрацюють зі Збройними Силами України в рамках операції «Орбітал» і вже провели чимало різнопланових тренінгів та курсів для наших військовослужбовців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар