Голованівські правоохоронці не помітили зникнення 30 га лісу? (Документ, фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Масова незаконна вирубка дерев була зафіксована по всій території Голованівського району в лісонасадженнях, які не відносяться до компетенції ДП «Голованівське лісове господарство».

Про це Першій електронній повідомили представники колишньої Народної Ради Голованівського району.

За їх словами, вирубка лісу тривала кілька років, включаючи й поточний 2014-й, але місцева влада жодним чином не намагалася зупинити це.

У березні 2014 року до Народної Ради звернувся сільський голова с. Межирічка В’ячеслав Бабій з проханням вжити заходів і припинити незаконну вирубку лісових насаджень. Народна Рада надіслала відповідного листа до правоохоронних органів району, та, як стверджують активісти, місцеві міліціонери «не помітили», що на Голованівщині зникло майже 30 га лісу. Зокрема, у відповіді від начальника районного відділу внутрішніх справ зазначено: «факти не знайшли свого підтвердження».

Обурена громада звернулася з аналогічним проханням до органів прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та одного з кандидатів у Президенти України.

Лише після втручання прокурора Голованівського району Д. Прокопчука справу було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як підтвердили Першій електронній в Управлінні МВС в Кіровоградській області, наразі справа за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 246 ККУ (незаконна порубка лісу) активно розслідується.

Чому Голованівські правоохоронці вперто не помічали факту незаконної вирубки лісу до втручання прокуратури – не відомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар