Спливає термін зміни місця голосування на виборах Президента

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

19 травня спливає термін, коли можна тимчасово змінити місце голосування на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

Як розповів Першій електронній юрист Володимир Кудря, актуальною дана інформація є для громадян, які перебуватимуть у відрядженні або живуть і працюють не за місцем реєстрації місця проживання і хочуть використати своє право вибору.

Відповідно до пункту 3 статті 7 Закону України “Про Державний реєстр виборців” за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи референдумі, орган ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси.

Юрист роз’яснив, що таке звернення подається до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування на відповідних виборах чи референдумі. Тимчасова зміна місця голосування виборця підтверджується посвідченням за формою, встановленою ЦВК, яке видається виборцю.

Окрім того, до заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій. Такими документами можуть бути довідка з ЖЕКу, КРЕПу про фактичне місце проживання, довідка з місця роботи, договір оренди (найму) житлового приміщення.

Найближчий відділ ведення державного реєстру виборців можна знайти тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар