Українці відчують наближення сонячного затемнення – науковець НАСА

У серпні на землян очікує унікальне сонячне затемнення повне сонячне затемнення. Науковець НАСА Мішель Теллер стверджує, що українці відчують наближення затемнення: наприклад, знизиться температура повітря . Люди відчують, як усе змінюється. Також астрологи стверджують, що для України це стане часом якихось змін. Українцям, які хочуть поспостерігати непересічне явище, доведеться шукати стрім затемнення, приміром, із США, де його буде чудово видно, або той, який вестиме NASA. 

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт ТСН.

Майбутнє видовище вже назвали “великим американським затемненням”. Місяць набагато менший за Сонце – в 400 разів. І в ті самі 400 разів ближчий до Землі. Завдяки збігу цих обставин і траєкторій руху світил тінь від Місяця накриє Сполучені Штати. І американці в небі побачать, що Місяць наче зрівняється розмірами із Сонцем і затулить його. А на затемненому небі спалахне яскрава сонячна корона, що обрамлятиме чорну місячну кулю. На кілька градусів стане холодніше і природа наче завмре. І цей кінець світла триватиме аж півтори години.

Це буде одне з найдовших сонячних затемнень в історії. Але не тільки в цьому його унікальність. Воно стало частиною цілого коридора затемнень. І куди землян виведе цей коридор, іще до кінця не зрозуміло. Астрологи напружилися. Науковці зраділи. Ну, а прості американці вже спакували тривожні валізки.

Уперше в історії сонячне затемнення покажуть наживо з космічної орбіти.

“Ви відчуєте, що воно наближається. Ви відчуєте, як знижується температура повітря. Ви відчуєте, як усе змінюється”, – каже науковець НАСА Мішель Теллер.

І воно принесе великі зміни, передрікають астрологи. Воно може змінити вашу долю. Ви позбудетеся тягарів, від яких давно мріяли звільнитися.

Американські міста, у яких зроду не було навали туристів, приймають сотні тисяч охочих побачити затемнення. Траси стоять. У магазинах черги – усі купують захисні окуляри і водночас запасаються їжею, водою і ліками. Американці готуються до кінця світу. Деякі компанії дозволили людям не приходити на роботу.

Чому ж так бояться цього американці, і чого варто боятися українцям? Ми проживаємо унікальний час. Це – коридор затемнень. Це період між 7 серпня, коли було місячне затемнення, і 21 серпня – затемненням Сонця. Ось цей час, кажуть астрологи, украй важкий для нашої планети.  Але для України стане часом якихось змін.

“Якщо людина або країна святкують свій день народження близько затемнення, ще плюс-мінус тиждень від них, то це буде період дуже важливих змін у житті людини. В житті нашої країни можна очікувати, що будуть зміни економіки, в міжнародних відносинах”, – говорить доктор астропсихології Олена Осипенко.

Не кричіть, не лайтеся, не думайте про погане. У час затемнень, передрікають астрологи, можна змінити свою долю, якщо сконцентрувати думки на тому, що ви хочете змінити.

“Просто потрібно написати на папірці, з чим я хочу розлучитися. Тут не можна писати – зі свекрухою. Пишемо – лінь, сумніви, страхи, критика тощо. Те, що ми побажаємо в цей день і в цей час особливо, те й буде відбуватися з людиною протягом року”, – каже Олена Осипенко.

І зачекайте з новими контрактами, одруженням, розлученням, зміною роботи. За астрологічним напуттям, вони вам не принесуть нічого путнього.

І хоч у пророцтва астрологів можна вірити або не вірити, є науково підтверджений факт: затемнення на нас впливає. Учені-медики Сибірського науково-дослідного інституту спостерігали за станом здоров’я 40 добровольців під час одного із затемнень. Організм 70% людей почав реагувати одразу ж, тільки-но Місяць починає закривати сонячний диск. Виявилося, що затемнення впливає на артеріальний тиск, серце та нервову систему людини.

“Усе, що може вплинути на нашу техніку і здоров’я, ми називаємо космічною погодою. І цю погоду визначає сонце. І все це взаємодіє з нашим магнітним полем і зрештою може спричинити погане самопочуття людини і вплинути на роботу енергомереж і супутників”, – говорить науковець НАСА Лейла Мейс.

Астроном Сергій Осипов – дослідник Сонця, який не дуже вірить у вплив затемнень на людину. Але геть не заперечує вплив на природу, бо сам особисто бачив, як під час затемнення все навколо замовкало.

“Люди бояться спати, коли місячне світло попадає на обличчя. Так само і затемнення. Ну, пташки відчувають, звірі відчувають. От ви ніколи не бачили, коли затемнення, ліс замирає, все мовчить”, – зазначає старший науковий співробітник відділу фізики Сонця Головної національної обсерваторії Академії наук Сергій Осипов.

Коли в момент затемнень усе мовчить, після них, за дивним збігом обставин, ставалися страшні катастрофи. Так, після затемнення 24 квітня 1986 року в Україні сталася Чорнобильська катастрофа. І як тут не згадати про вплив на стан людей і техніки. А в серпні 1999 року – землетруси в Туреччині, Тайвані, та повені у Венесуелі. Тисячі людей загинули, а сотні тисяч залишилися без домівок.

І знову ж таки за дивним збігом в Україні зміниться погода. От сьогодні і завтра на вулицях +32, але надвечір понеділка перед затемненням різко стане холодніше на 10 градусів, впаде атмосферний тиск. І по всій Україні пройдуть дощі з грозами, у деяких містах – гради і шквали.

А просто зараз десь у космосі, НАСА готується до першої в історії прямої трансляції сонячного затемнення. На висоті 30 кілометрів розмістилися стратостати з відеокамерами. За тінню Місяця в небі летітимуть бомбардувальники з телескопами та камерами. Підготовка до цього дня тривала три роки. Бо окрім показу видовищних кадрів для глядачів, американці збираються ще й дослідити атмосферу Сонця, бо поверхня нашої зірки майже холодна, якщо порівняти з пекельною температурою її корони.

“Зараз і досі це загадка, щоб пояснити такий різкий відносно перепад від відносно низьких температур на поверхні Сонця 5000 градусів до міліонних і вище там, де знаходиться корона”, – говорить Сергій Осипов.

“НАСА спостерігатиме за цим затемненням за допомогою 11 різних космічних апаратів. Отже, це шанс дослідити найближчі шари сонячної атмосфери. Місяць затуляє головний яскравий диск Сонця. Тож можна побачити, як поводяться ці шари, які називають короною. Взагалі те, як корона працює, – і досі загадка”, – зазначає науковець НАСА Мішель Теллер.

На дослідження сонячної атмосфери, яка й досі погано вивчена, американський уряд виділив майже 8 мільйонів доларів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

3 коментаря до Українці відчують наближення сонячного затемнення – науковець НАСА

  1. …говорить доктор астропсихології Олена Осипенко.
    І це ще не все:
    доктор интегративной психологии и астропсихологии. Заведующая кафедрой астропсихологии Еввропейского института междисциплинарных исследований и образования, факультет медицинской реабилитации, психологии и оздоровительных практик (Германия, Ганновер),
    шкода тільки, що такого вищого закладу освіти в Ганновері не існує…

  2. Згоден з Вами. Цікаво, де пані Олена захищала свою докторську дисертацію:)

Коментарі заборонені.