Бойовики активно застосовують гармати та «Град-П» на всіх напрямках

Фото: uacrisis.org

На Луганському напрямку минулої доби головною «гарячою точкою» була Новоолександрівка. Бойовики застосовували як легке, так і важке озброєння. Також по одному обстрілу вони здійснили вчора у Станиці Луганській, Кримському та Новозванівці.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Всього за минулу добу на цьому напрямку сталося сім ворожих обстрілів, зокрема один – з міномета. У п’яти випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь», – зазначив Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку бойові дії тривають по всьому фронту.

«Проте близько половини ворожих нападів припало минулої доби на Авдіївку. Противник вів вогонь одразу з трьох напрямків, активно застосовував міномети та бронетехніку. Особливо запекле протистояння почалося після 16 години, що тривало до пізнього вечора», – зауважив речник Міноборони з питань АТО.

Неспокійна ситуація була і на Світлодарській дузі, по всьому Горлівському периметру – на позиціях «Шахта Бутівка» та Невельське. У Зайцевому зафіксували влучання куль та осколків від снарядів бойовиків у житловий район. На цьому напрямку вчора українські військові зафіксували 21 обстріл з боку бойовиків, 6 з яких – із застосуванням мінометів.

«По наших позиціях було випущено 30 мін. Майже на кожен агресивний жест окупантів українські війська відповідали стрільбою», – зазначив Олександр Мотузяник.

На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування активізувалися одразу у двох місцях та активно застосовували важке озброєння. У Старогнатівці пізно ввечері відбувся комплексний 50-хвилинний обстріл з боку бойовиків, під час якого вони одночасно застосовували міномети, танк і 152-мм гармати, випустивши понад 40 боєприпасів. У Водяному вранці бойовики обстріляли українські позиції одразу з двох різних майданчиків. При цьому застосовували 122-мм гармати і реактивні установки «Град-П». У Павлополі та Чермалику серед дня відбулися мінометні обстріли. Ще один обстріл стався в Мар’їнці. Всього минулої доби на цьому напрямку бойовики здійснили 7 обстрілів, 5 з яких – із застосуванням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, чотири – отримали поранення і травми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар