Фестивалі в Україні: де відпочити у серпні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: ufest.in.ua

В останній місяць літа зовсім не хочеться сидіти вдома. Добірка 10 найцікавіших подій серпня підкаже вам, в яке з Українських міст поїхати, щоб гарантовано круто провести час!

Розповідає UA Modna

“Бандерштат”

Сайт: bandershtat.org.ua

Фестиваль відбудеться 4-6 серпня у Луцьку. Він має 10-річну історію та відрізняється від усіх інших фестивалів України. Він безалкогольний, адже метою фестивалю є виховання здорової молоді. А також там діє безкоштовне наметове містечко.

vsviti.com.ua

Фестиваль фарб Холі

Сайт: www.holi.in.uа

Київ, 12-13 серпня. Організатори обіцяють зробити цей фестиваль найяскравішою подією столиці. Декілька тисяч людей приймуть участь у фестивалі фарб Холі на ВДНГ. Також на учасників чекає купа різних конкурсів та музика від відомих українських ді-джеїв.

www.holi.in.uа

Фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”

Сайт: shefest.org.ua

12-13 серпня. Він відбувається на батьківщині Тараса Григоровича у селі Моринці на Черкащині. Захід покликаний показати Шевченка у різних подобах і образах, аби розповісти, наскільки незвичайним та цікавим насправді був український геній. А також поєднати мистецтво традиційно українське із сучасним та зрозумілим кожному.

vsviti.com.ua

“Дорога на Схід”

Сайт: zhadancharity.org.ua

18-19 серпня, Ізюм. Цей фестиваль відбувається на Харківщині й також відрізняється від усіх інших українських фестивалів. “Дорога на Схід” організована Сергієм Жаданом – поетом, письменником та музикантом родом із Харкова.

Назва фестивалю говорить сама за себе. Не варто й розповідати, наскільки важливі такі фестивалі на Сході України. Програма заходу, окрім літератури та музики, включає в себе театральні постановки. Українські митці уже третій рік поспіль відправляються у “Дорогу на Схід”.

zhadancharity.org.ua

Zaxidfest

Сайт: zaxidfest.com

Біля Львову 18-20 серпня. Фестиваль “Захід” є чи не найвідомішим музичним фестивалем України. Адже саме він привозить до нас знаменитих музикантів не тільки з батьківщини, але і з-за кордону. Фестиваль, як і належить заходам такого рівня, поділяється на три сцени: головна, рок та інді. За три дні учасники заходу матимуть можливість прослухати більше 50 гуртів, серед яких всесвітньо відомі EnterShikari.

vsviti.com.ua

День Незалежності

24 серпня. Київ, Львів та інші міста. З нагоди 26-ї річниці Незалежності України 24 серпня у Києві пройде парад військової техніки, а у Львові стартує проект Українська пісня. Окрім цього, у Києві обіцяють декілька локацій із різною святковою програмою, про яку нам розкажуть пізніше. Але якщо ви надумали відвідати у серпні столицю, то саме у цей час ви точно знайдете чим себе зайняти. У Львові також обіцяють цікаву програму і запрошують оцінити музичний проект.

Koktebel Jazz Festival

Сайт: koktebel.info

Чорноморськ 24-27 серпня. Koktebel Jazz Festival – ще один із найстаріших фестивалів України високої якості на рівні із “Західфестом”. Раніше він проводився на півострові Крим, але тепер український фестиваль оселився в Одеській області й продовжує розвиватись, адже їх мотивує любов до якісної музики та Чорного Моря.

vsviti.com.ua

“Схід-Рок”

Сайт: cxidpok.com

25-26 серпня, Тростянець, фортеця “Круглий Двір”. Ще один крутий фестиваль на Сході України розгорнеться з наметовим містечком та якісною музикою. На фестивалі виступлять такі українські виконавці, як Сергій Бабкін, Антитіла, Pianoбой. Також завітають LeBasour з Італії та багато інших музикантів.

cxidpok.com

Z-Games

Сайт: z-games.com.ua

Одеса (Затока), 21-27 серпня. Фестиваль біля моря, на якому на вас чекають екстремальні види спорту, жива музика від українських і закордонних виконавців, пляжні вечірки – все, щоб ви занурились в атмосферу серф-тусовки не десь в Каліфорнії, а прямо на березі Чорного моря.

vsviti.com.ua

“Дні Мистецтва Перфоманс”

Сайт: dzyga.com

Львів, з 28 серпня. Дні Мистецтва Перфоманс у Львові – єдиний фестиваль арт-перфомансу в Україні. Він відбувається вже майже десять років і демонструє унікальні перфомативні практики. Дні Мистецтва Перфоманс організовують Інститут Актуального Мистецтва та Мистецьке об’єднання “Дзиґа”. Якщо вирішите завітати у Львів в останні дні серпня, він точно залишить вам приємні спогади про кінець цього літа.

dzyga.com

Фестиваль “Княжий”

ФБ: KniazhyiFest

19-20 серпня – с. Заріччя, Володимир-Волинський район. “КНЯЖИЙ” – новий фестиваль на культурній мапі України, котрий цьогоріч відбудеться вперше, поблизу стародавнього міста Володимир-Волинський.

Фестиваль “Княжий” – це тільки якісна музика, масштабна історична реконструкція бою княжих часів та видовищні театралізовані дійства. Це можливість спробувати себе у ремеслах своїх предків, нагода придбати унікальні сувеніри.

vsviti.com.ua

Автор Вікторія Демидюк
Джерело: vsviti.com.ua

«Ту Стань!»

Сайт: md-eksperiment.org

4-6 серпня – поблизу с. Урич, Сколівського р-ну Львівської області.

На XII фестивалі української середньовічної культури «Ту Стань!» традиційно чекають: бугурти та лицарські поєдинки, стрільби з луків та арбалетів, театри та література, вуличні музики та велика сцена, вогняне та лазерне дійство, ремісничі майстер-класи та середньовічній ярмарок, духовна територія та Тустанський університет, а також – родзинка Ту Стань! 2017 – кіногалявина, присвячена новому фільму Тараса Химича “Король Данило”.

Вже зараз на території заповідника Тустань (Tustan’) росте містечко Короля Данила, і фестиваль у серпні наповнить його живим життям автентичного Середньовіччя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар