Вперше в історії CША на пост губернатора балотується американський українець

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
J.B. Pritzker attends an event at Morgan Manufacturing in Chicago on Thursday, Mar. 19, 2015. (Keri Wiginton/ Chicago Tribune) B584481209Z.1

Вперше в історії CША на пост губернатора балотується американський українець. Кандидат на пост губернатора штату Іллінойс (США) Джей Роберт Прітцкер зустрівся з українською громадою штату в Українському Національному Музеї  у Чикаго.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на отця Мирона Панчука.

Участь у зустрічі взяли також правлячий архиєрей єпархії Святого Миколая з осідком у Чикаго Венедикт (Алексійчук) та конгресмен Майк Квіглі.

Джей Прітцкер є першим американським українцем, який балотується на пост губернатора в історії Сполучених Штатів. Спадкове коріння родини Прітцкера походить з Київської області. Його прадід виїхав з імператорської Росії до Чикаго 1881 року.

Конгресмен Майк Квіглі розповів про історію своєї родини, яка була вимушена емугрувати спершу до Канади, а тоді — до США, аби уникнути Великого картопляного Голоду в Ірландії. Конгресмен висловив своє глибоке співчуття та розуміння складності еміграції та необхідності збільшення підтримки для України.

Джей Прітцкер  — підприємець і благодійник. Він є керуючим партнером та співзасновником приватної інвестиційної фірми Pritzker Group, яка експлуатує сервісні та промислові компанії середнього ринку та інвестує в цифрові технологічні компанії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар