За минулу добу у зоні АТО втрат немає

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора найбільш активні бойові дії тривали в районі Новозванівки та поблизу бахмутської траси. Близько 13 години окупанти здійснили короткий мінометний обстріл по Новотошківському.   Між 17 годиною та північчю російсько-окупаційні війська провели 5 обстрілів по Новозванівці, протягом яких окупанти застосовували гранатомети. Ще три ворожих обстріли було зафіксовано в Кримському, два з них були мінометними.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора на Луганському напрямку сталося 10 обстрілів з боку ворога, 3 з них – із застосуванням мінометів.

Донецький напрямок

Вчора ворожі збройні провокації були зафіксовані виключно на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Всі інциденти порушення режиму тиші припали на часовий проміжок між 14 та 23 годинами.  Бойовики провели один короткий мінометний обстріл по Кам’янці.

У всіх інших випадках ворог застосовував кулемети та гранатомети. Українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь на таку щільну вогневу активність з боку противника.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 5 обстрілів з боку бойовиків.

Маріупольський напрямок

Зранку окупанти провели три обстріли позицій українських військових. Так, у Гнутовому російсько-окупаційні війська провели короткий мінометний обстріл, а в Талаківці – вели вогонь з озброєння БМП. Ще один ворожий обстріл відбувся у Мар’їнці. З 8 до 17 години на всіх наших опорних пунктах було спокійно. Близько 17 години бойовики провели збройну провокацію в районі Павлополя, під час якої ворог застосовував міномети та гранатомети.

Таким чином, вчора на Маріупольському напрямку відбулося 4 обстріли з боку бойовиків, 2 з них були мінометними.

Мар’їнські поліцейські затримали бойовика батальйону т.зв. «ДНР» «Чорна Сотня»

У 2015 році мешканець Курахового поїхав на заробітки на окуповану територію, де після короткої роботи на будівництві вступив до лав ворога. Декілька разів його возили до Іловайська, де він спільно з іншими учасниками НЗФ розвантажував вагони зі снарядами. Після тримісячного перебування «на казармі» та неотриманих обіцяних грошей він подався на заробітки в Росію. Затриманий свою провину визнав та погодився допомагати слідству.

Також на Донеччині СБУ затримала ще одного колишнього бойовика т.зв. «ДНР»

Правоохоронці встановили, що мешканець Донецької області з травня по червень 2014 року перебував у одному з НЗФ, яке знаходилося у районі Краматорська. У червні 2014 року бойовик втік від своїх «горе-побратимів» та тривалий час переховувався у родичів в одному з населених пунктів Донецької області, де і був затриманий правоохоронцями.

Минулої доби поліцейські Лимана та Торецька вилучали гранати у місцевих мешканців

У Торецьку поліцейські затримали чоловіка, який, поклавши вибухонебезпечний предмет у кишені, гуляв вулицею. Другий порушник зберігав небезпечну знахідку вдома. Тепер обом загрожує кримінальна відповідальність.

Триває бойове злагодження українських військових

Так, днями, артилерійські підрозділи оперативно-тактичного угруповання «Південь» показали свою майстерність в ході проведення контрольно-перевірочних занять. В умовах, максимально наближених до бойових, бійці виконували індивідуальні та групові нормативи, здійснювали геодезичну прив’язку та підготовку підрозділу до ведення стрільби із закритих вогневих позицій, а також проводили стрільби по умовному противнику.

Спецпризначенці: «бойове завдання» виконано! (додано ІАЦ)

На Одещині відточували свої навички спецпризначенці Військової служби правопорядку Збройних Сил та Національної гвардії України.

Воїни змагалися з практичної стрільби, тактико-спеціальної підготовки, орієнтування на місцевості та маскування при виконанні бойових завдань. Показали свої вміння не тільки стрільці, а й зв’язківці та водії БТРів.

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар