Бойовики обстрілюють Піски з мінометів, легкого озброєння та БМП

Фото: uacrisis.org

Бойові дії на Донецькому напрямку у зоні АТО велися на Горлівському периметрі, поблизу Авдіївки та у районі Донецького аеропорту. Бойовики здійснили одну збройну провокацію вночі, обстрілявши з легкого озброєння Кам’янку.

Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу  в Українському кризовому медіа-центрі.

«Бойові дії відновились після 17 години та тривали з перервами до півночі. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в селищі Піски. Там ворог провів мінометний обстріл середньої інтенсивності, а також відкривав вогонь з легкого озброєння та БМП».

У районі Авдіївки бойовики двічі відкривали вогонь з мінометів, ще один раз – у Зайцевому. У Майорському, Новгородському та Верхньоторецькому бойовики застосовували озброєння на БМП.

«Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння», – додав полковник Мотузяник.

На Луганському напрямку бойові дії велися лише у Попаснянському районі між 15 та 21 годинами. Два найпотужніших обстріли відбулися у Троїцькому та Новозванівці, що сталися одразу один за одним.

«Під час кожного з них окупанти застосовували важке озброєння, і при цьому було випущено від 20 до 40 боєприпасів. Згодом окупанти почали застосовувати міномети і на інших передових позиціях українських військ. Вогонь вівся з прифронтового села Калинове», – розповів речник МОУ з питань АТО.

Минулої доби бойовики здійснили 10 обстрілів, 6 – з важкого озброєння.

«Загалом було випущено близько 65 мін та кілька артилерійських снарядів», – додав полковник Мотузяник.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили 12 збройних провокацій, важке озброєння бойовики не застосовували. На ділянці фронту Павлопіль – Широкине вони відкривали вогонь зі стрілецької зброї, а у Красногорівці, Новотроїцькому та Новомихайлівці – з гранатометів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військових немає, 2 отримали поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар