Бойовики застосували РСЗВ «Град» у Авдіївській промзоні

Фото uacrisis.org

Український кризовий медіа центр повідомляє, що протягом минулої доби основною «гарячою точкою» залишалася Авдіївка.

«За минулу добу там зафіксовано цілий ряд мінометних обстрілів з боку бойовиків, один раз ворог відкривав вогонь з танка, а також після заходу сонця випустив чверть боєкомплекту РСЗВ «Град» по наших укріпленнях у промзоні. Сумарно, бойові дії вчора у Авдіївці та на її флангах тривали більше десяти годин», – розповів полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Загострилася ситуація на Світлодарській дузі. За добу там зафіксували 11 випадків порушення тиші; у 7 з них бойовики відкривали турбуючий вогонь з мінометів. Також бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та озброєння БМП, у Луганському по українських позиціях стріляв снайпер бойовиків.

«Також незаконні збройні формування порушували режим тиші у Зайцевому, Новгородському, Троїцькому, Верхньоторецькому та у районі Донецького аеропорту. «Кожен четвертий з обстрілів на цій ділянці фронту був мінометним», – зазначив полковник Лисенко.

Загалом на Донецькому напрямку бойовики порушили режим тиші 38 разів, у половині випадків – із використанням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку сталося 37 обстрілів з боку бойовиків, із них 7 – із важкого озброєння. На світанку бойовики відкрили вогонь із мінометів і танків по позиціях українських військових у Мар’їнці, ввечері – у Красногорівці. Протягом дня у Мар’їнському районі незаконні збройні формування періодично відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. У Новомихайлівці та Новотроїцькому відбулося по одному снайперському обстрілу. У Новотроїцькому протягом дня бойовики здійснювали провокації зі стрілецької зброї, а після 8-ї вечора з боку тимчасово окупованого Докучаєвська обстріляли українські позиції з гаубиць та мінометів, випустивши близько 40 снарядів. На лінії Чермалик – Широкино бойові дії тривали майже цілодобово, проте важке озброєння не застосовувалося.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь 7 разів. У Кримському відбулося 2 мінометних обстріли. У Станично-Луганському районі бойовики здійснили дві 30-хвилинні провокації з використанням стрілецької зброї; ще три провокації відбулося у Попаснянському районі.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 6 – отримали поранення і травми. За підрахунками військової розвідки, повідомив Андрій Лисенко, за минулий тиждень загинули 16 бойовиків, 35 отримали поранення.

«Встановлено, що бойовики, які отримали тяжкі поранення у бою, направляються для подальшого лікування у цивільних медичних закладах на території РФ. Зокрема, важкопоранені бойовики т.зв. «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» зі складу т.зв. «ДНР» проходять лікування та реабілітацію на базі “Санаторий Вешенский” у Ростовській області РФ», – зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар