Доля «Колізею» в руках обласної влади

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Постанова Вищого господарського суду України від 19 лютого цього року практично завершила епопею навколо недобудованої школи (так званого в народі «Колізею»), поряд з приміщенням обласного центру дитячої та юнацької творчості. Однак для повернення будівлі громаді необхідно ще 20 тисяч гривень.

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив начальник відділу обліку, відчуження та управління майном обласної ради Андрій Шепель.

За його словами, саме стільки нині коштують послуги незалежного експерта, який повинен провести розрахунок вартості будівлі сьогодні, порівняти її з оцінкою попередніх років та визначити розмір втрат, яких зазнала Кіровоградщина через невиконання «Аерохолдінгом» умов договору.

У той же час заступник начальника РВ ФДМУ Геннадій Турський повідомив, що «Аерохолдінг» уже й сам радий віддати області злощасну недобудову. Більше того, за новими нормами законодавства, екс-власник не може вимагати повернення коштів, сплачених до бюджету за будівлю, тобто область залишається у виграші. Єдина проблема – якраз в цих 20 тисячах. «Ми чекаємо фінансування. Як тільки з’являться кошти, відразу буде проведено усі необхідні процедури, – зазначив він. – Настільки мені відомо, недобудова буде передана на баланс Управління капітального будівництва кіровоградської облдержадміністрації».

В обласному відділенні Фонду держмайна говорять, що все в даний момент в руках обласної влади. Саме від них залежить як швидко «Колізей» опиниться на балансі УКБ.

За матеріалами ЗМІ, 19 лютого ВГСУ залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Аерохолдінг» на рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 19.12.2013. Саме цим рішенням було розірвано договір купівлі-продажу № 343/35 від 16.07.2004 р. об’єкта незавершеного будівництва – школи на 1176 учнівських місць із загальношкільними приміщеннями (ІІ черга), за адресою, м. Кіровоград, вул. Калініна, буд. 38, який укладено між РВ ФДМУ по Кіровоградській області та ТОВ «Аерохолдінг» та ініційовано повернення вищевказаного об’єкту приватизації (об’єкт незавершеного будівництва) у комунальну

Поширити:

Залишити коментар:

коментар