У Кропивницькому відбудеться презентація книги правозахисника, який описав події невизнаної війни на Донбасі

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У четвер, 9 лютого, о 15.00 в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться творча зустріч з українським письменником Валерієм Макеєвим. Автор презентує дві нові повісті:«100 днів полону або Позивний 911»і «Привиди Президента».

“Події, описані у повісті «Привиди Президента», пов’язані з конкретним  епізодом невизнаної війни на Донбасі восени 2014 року — спробою прориву до 32-го блокпосту,  де в оточенні знаходилися бійці Нацгвардії. Керівництво країни спочатку не визнавало факту оточення, але під тиском дружин і матерів бійців все ж публічно пообіцяло вжити необхідні заходи для забезпечення продовольством і водою оточеного підрозділу і подальшої його евакуації.Озвучене з високих трибун повинні були виконати бійці батальйону «Айдар». Але як формально немає такого підрозділу в ЗСУ, так і немає бійців, що виконували цей наказ. Ті, що залишилися живими з елітної групи «Айдара», яка пішла на прорив до позицій 32-го блокпоста, потрапили в полон. Після важких місяців перебування в полоні сепаратистів вони повернулися на Батьківщину і опинилися в іншому полоні — байдужості і бюрократії. Країна не квапилася визнавати своїх героїв. Ні загиблих. Ні живих. Примари…

Автор презентує видання для тих, хто хоче жити у власній щасливій країні. Запрошуємо на творчу зустріч” – повідомляє адміністрація бібліотеки  ім. Д. Чижевського.

Макеев

Поширити:

Залишити коментар:

коментар