Мешканка окупованого Донецька за гроші ставила фальшиві печатки у довідки та паспорти громадян України

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Доба почалася з ворожого обстрілу в Станиці Луганській. Окупанти відкрили вогонь після 2 години ночі та вели його 45 хвилин. Уже в другій половині дня противник обстріляв Сизе. А ввечері між 19 та 20 годиною, бойовики здійснили серію провокацій у Новозванівці. Тактика полягала у наступному: окупанти відкривають вогонь з кулемета, намагаючись спровокувати дії у відповідь. Це триває близько 10 хвилин, після чого противник розуміє, що зазнав фіаско. Вчора у Новозванівці сталося 3 таких «кулеметних провокації».

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора бойові дії велися лише у другій половині дня, і лише в Зайцевому та Авдіївці. На цих рубежах відбулося 3 серйозних перестрілки. У Зайцевому противник безперервно вів вогонь більше 1 години. В Авдіївці сталося 2 перестрілки, що загалом тривали близько 4,5 годин. На інших рубежах, зокрема на світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту, вчора було тихо.

Маріупольський напрямок

У Новоселівці Другій Волноваського району вчора відбувся єдиний інцидент із застосуванням важкого озброєння з боку противника (це був короткий мінометний обстріл).

На відміну від минулих днів, ворожі провокації розподілилися рівномірно по всьому фронту. Таким чином, на приморських рубежах, зокрема в Широкиному, стало значно спокійніше. Проте окупанти почали стріляти в інших місцях, де бойові дії раніше велися досить рідко. Найбільше ворожих обстрілів вчора сталося в Гнутовому. Це стосується як Маріупольського напрямку, так і всього району проведення АТО.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, поранених немає.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїна, який загинув за Україну.

Вчора бойовики обстріляли цивільний автобус в окупованій Оленівці

Автобус рухався вздовж лінії зіткнення у напрямку Оленівка – Донецьк. Внаслідок обстрілу поранень зазнала     місцева жителька. Причетність бойовиків до цієї події підтверджується тим, що автобус отримав кульові ушкодження зі сторони позицій незаконних збройних формувань.

Інформація ГУР МОУ

Окупанти намагаються перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1 АК ЗС РФ було завчасно попереджене про роботу заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга на ділянці відповідальності полку. Бойовики встановили додаткові пости і хибні позначки мінування місцевості, щоб приховати місця розташування забороненого озброєння та не допустити представників місії.

Командування російських окупаційних сил продовжує боротись з випадками дезертирства серед особового складу. Командування 1 АК ЗС РФ вирішило ізолювати військовослужбовців, які виявили бажання звільнитись по закінченню контрактів, на полігоні поблизу Тореза.

Дана практика застосовувалась відносно особового складу 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).
В той же час, командування 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ змушене щодня розглядати до 15 рапортів на звільнення військовослужбовців, у яких завершився термін служби за контрактом. У разі затримки прийняття рішення щодо звільнення або відмови, особовий склад самовільно залишає розташування бригади.

Тривають планові навчання військовослужбовців Національної гвардії

Дніпровський полк з охорони громадського порядку та Дніпровський конвойний батальйон відпрацьовували виконання заходів по приведенню підрозділів в бойову готовність. В той самий час, гвардійці військової частини 3044 відточували практичні навички з охорони державних об’єктів.

Мешканка окупованого Донецька за гроші ставила фальшиві печатки у довідки та паспорти громадян України

Працівники поліції Донецької області затримали 54-річну жінку та вилучили в неї печатки і штампи державних установ та організацій. Зловмисниця займалась підробкою документів з червня минулого року.  За цей час вона встигла поставити 6 фальшивих печаток у паспорти громадян України та близько 20 штампів у довідки переселенців.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до окупованої території прослідували 4 вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. Транспортні засоби перевозили 80 тон продуктових наборів для жителів Донецької області.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Мешканка окупованого Донецька за гроші ставила фальшиві печатки у довідки та паспорти громадян України

  1. 4 км від дап стілянина від 16-Ї години десь до другої ночі — і це ТИША???

Коментарі заборонені.