У зоні АТО загинули двоє українських військових

Луганський напрямок

Бойовики порушували режим тиші у другій половині доби. Найгарячіше було на дальніх підступах до Кримського – там впродовж доби ворог тричі обстріляв наші позиції з озброєння на бронетехніці та кулеметів. У самому Кримському відбулася одна ворожа збройна провокація з використанням гранатометів. Також режим припинення вогню ворог порушив у Станиці Луганській та на північ від неї.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, загалом, вчора на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ворог активно обстрілював українські позиції вздовж усієї лінії фронту. Єдиною спокійною ділянкою були околиці Донецького летовища. Противник не припиняє порушувати режим тиші на світлодарській дузі, де вчора обстріли тривали сумарно більше 6 годин. На цій ділянці фронту окупанти застосовували міномети, випустивши у бік наших позицій більше 50 мін.

На решті ділянках – на горлівському периметрі, та авдіївській промзоні ворог використовує переважно стрілецьку зброю та гранатомети.

Водночас вчора після обіду у Ясинуватському районі, поблизу селища Крута Балка, ворог вдався до штурмових дій. Але наші захисники встояли – після напружених тридцяти хвилин наступ було відбито.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів (стільки ж і добою раніше). Три випадки використання важкого озброєння зафіксовані поблизу Луганського.

Маріупольський напрямок

Учора дві третини усіх ворожих обстрілів на прийшлися на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Виключно на цій ділянці фронту ворог застосовував вчора важке озброєння.

Решта випадків порушення режиму тиші сталася на традиційних гарячих точках напрямку – у Мар’їнці, Красногорівці, Новотроїцькому та Старогнатівці. При цьому бандформування використовували стрілецьку зброю, як вдень, так і вночі.

Усього за минулу добу ворог порушив режим припинення вогню на Маріупольському напрямку 29 разів.

Учора в районі проведення АТО було зафіксовано політ одного ворожого БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських  військовослужбовців загинули. Один з них – внаслідок бойового зіткнення в Ясинуватському районі. Також двоє наших військових – отримали  поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким воїнів, які полегли за Україну.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-2

За повідомленням військової розвідки, три дні тому бойовики з так званої «7-ї бригади» противника відмовилися виконувати завдання на передовій. Це пов’язано з тим, що їхні ватажки привласнюють зарплатний фонд, звільняючи «заднім числом» загиблих окупантів. Також в лавах бандформувань існує практика списання загиблих та поранених на небойові втрати. В підсумку непокірних бойовиків побив заступник командира батальйону так званої «7-ї бригади».

Ще один мешканець Донеччині повернувся до мирного життя

Чоловік вартував на блокпості бойовиків у 2014 році, проте з часом усвідомив, що за ідеями російської пропаганди стоять лише жага до наживи, і відмовився від протиправної діяльності. Тепер він знаходиться на території вільної України і може сподіватися на звільнення від кримінальної відповідальності.

Також вчора військовослужбовці НГУ затримали на блокпосту пасажира автобуса Маріуполь-Бердянськ. Встановлено, що він є поплічником бандформування «ДНР».

СБУ викрила схованку з боєприпасами у Донецькій області

Поблизу села Зоря Нікольського району у покинутому будинку знайшли 83 снаряди різних калібрів, три гранати, дві міни та понад тисячу набоїв.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар