Українцям відкрили доступ до мільйонів документів жертв Голокосту

Вперше мільйони записів про Голокост стали доступні онлайн на порталі з генетичною історією – Ancestry.com. Записи оцифрували завдяки Міжнародному центру архівів Аролсена з нацистських переслідувань у Німеччині. Усі вони доступні безкоштовно.

Про це йдеться на сайті Platfor.ma, інформує Перша електронна газета.

Ці записи – що містять 1,7 мільйонів документів та 300 тисяч зображень – будуть корисні під час пошуків тих, хто вижив після Голокосту, колишніх ув’язнених у концтаборах, а також біженців із країн Центральної та Східної Європи й деяких неєвропейських країн.

Нагадаємо, у 1941-1944 рр. в Україні різними способами гітлерівцями було знищено понад 1,5 млн. євреїв: понад 500 тис. у другій половині 1941 р., понад 750 тис. у 1942 р., до 150 тис. у 1943 р., понад 100 тис. у 1944 р. За даними нацистської статистики, в Кіровоградській області було знищено 12 тис. євреїв.

Ще одна база даних міститиме документи про іноземців та німців, які зазнали переслідування. Вона включає інформацію про ув’язнених в таборах та загиблих. Тут буде майже 10 мільйонів записів та 900 000 зображень.

Працює пошук за іменем, датою та місцем народження, пунктом призначення та регіоном переселення.

«Ця колекція допоможе людям дізнатися більше про масштаби Голокосту, про тих, хто пережив його, і тих, хто загинув внаслідок нього», – заявив фінансовий директор Ancestry Говард Хохгаузер.

Здійснити пошук сайтом можна за посиланням.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар