У Вільшанському районі у фермерів “віджимають” агропромислову фірму. Є постраждалі

Жителі Вільшанського району б’ють на сполох – говорять, що у них майже тиждень триває рейдерське захоплення ПСП ім. Димитрова (с. Добре). Одного з жителів села, після бійки з «людьми у спортивних костюмах», госпіталізовано.

Перед цим жителям Вільшанського району ледь вдалося «відвоювати» сільське господарство «Роксана» (с. Бузникувате), яке належить Олені Кріпак.

«Там просто громада вчасно стала на  захист свого майна, – говорить заступник голови Вільшанської райради Олександр Михайлов. – Вони швидко організували самооборону. Коли приїхали нові власники, їх зустріли і одразу вигнали. А у цьому селі не готові були до такого”.

Поступове захоплення чужого майна

Як розповідає головний агроном ПСП ім. Димитрова та син власника господарства Олег Кіров, у серпні їм зателефонували з податкової і повідомили, що 5 числа цього місяця відбулася переєстрація підприємства.

«Із засновників було видалено керівника ПСП ім. Димитрова, власником якого є Іван Кіров. Замість нього ввели у засновники ТОВ «Лиман-Миколаїв». 25 серпня знову було змінено власника – замість ТОВ «Лиман-Миколаїв» засновником став ТОВ «Євроагрохімхолдинг» з Олександрії. Наступного дня дане господарство купила приватна особа – Ростислав Вакулик», – коментує Олег Кіров.

У прес-службі обласної юстиції Першій електронній розповіли, що реєстратори Кіровоградської області реєстраційних дій щодо даних підприємств не здійснювали.

Агроном стверджує, що 28 серпня відбулося силове захоплення сільськогосподарського підприємства. На територію ПСП ім. Димитрова приїхали 5 автомобілів, з яких вийшли близько 30 осіб спортивної зовнішності. Вони силою прорвалися у господарчі приміщення фірми.

«Вони позривали на об’їзних воротах замки,  без дозволу заїхали на тік, потім позривали замки на складських приміщеннях та поспускали колеса на техніці (комбайнах та тракторах). Наступного дня викрали з адмінприміщень документи, амбарні книги. У ніч з понеділка на вівторок вивезли з території заводу частину посівних матеріалів – кукурудзи та соняшника. Все побили-потрощили тут…», – розповідає Кіров.

За твердженнями головного агронома у середу, 31 серпня, між приїжджими та працівниками ПСП відбулася сутичка, внаслідок якої один з жителів села Добре потрапив у лікарню.

«Вони і досі сидять тут. Кожного дня на територію підприємства приходить близько 100 людей, щоб у випадку чого, захистити його. Зараз робота підприємства паралізована. Людям не виплачується зарплата, пайовики не отримують зерно», – каже Олег.

За словами Олега Кірова, село знаходиться на межі соціального бунту.

«Соціальна напруга у нас зараз дуже висока», – говорить син власника.

Позиція прокуратури області

Прокуратура Кіровоградської області говорить, що Новоукраїнською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів) КК України.

«Відомості про кримінальні правопорушення внесені за результатами розгляду звернень керівників двох сільськогосподарських підприємств Вільшанського району, які в серпні надійшли до Вільшанського ВП Голованівського ВП ГУНП в Кіровоградській області, про те, що державними реєстраторами на підставі підроблених документів внесено зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме відомості щодо зміни засновників цих господарств на іншу особу», – повідомляють у прес-службі прокуратури.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар