Літній Кубок КВН у Кропивницькому: Сміємось, значить не здаємось

У суботу, 27 серпня, в обласній філармонії пройшов Літній Кубок КВН Кіровоградщини, на який завітали команди з Одеси, Полтави, Києва, Харкова, Ірпеня, Скадовська, Чернігова, Кривого Рогу та Южного.

Літня гра суттєво відрізнялася від Весняного Кубку. І справа не лише у кількості команд – їх було аж дев’ять – та їх віковій категорії (на сцені було чимало молодих команд, які роблять свої перші кроки у світі гумору – «Рука в синиці», «Южани», «Trip to fun», так і досвідчених «7’Я» – 16 років на сцені), а й у форматі гри. На кропивницькій сцені виступали декілька команд-дуетів – «7’Я», «Trip to fun», «Французи», «Рука в синиці» та монокоманда «Тобі Альдервейрелд» (поза конкурсом). Безумовно, грати і тягнути на собі зал удвох або самотужки – досить нелегка справа. Та команди впоралися зі своїм завданням. Не ідеально, але кожен вихід на сцену – це потужний досвід.

«Я люблю КВН. Колись сама грала, виступала – це надзвичайно непросто розсмішити зал. На Літньому Кубку КВН Кіровоградщини комусь це вдалося більше, комусь – менше. Одразу було видно, де команди зіграні, а де новачки. Але найбільше мене вразило те, наскільки КВН змінився – зараз не рідкість, що команда складається з двох осіб, – розповідає одна з членів журі, менеджер зі зв’язків з громадськістю агропромислової групи компаній GREENSTONE Олена Брущенко. – Загалом гра вийшла цікавою. Відроджувати напрям сміхової культури у Кропивницькому потрібно. Кожне місто, яке себе поважає, повинно мати свій Кубок або свій фестиваль КВН».

DSC_0479

А тепер декілька слів про фаворитів

Кожен Кубок КВН Кіровоградщини – своєрідна лотерея. Ніколи не знаєш, чим здивують тебе команди. Минулого разу глядачів підкорили тернопільчани та збірна Полтави-Кіровограда. Фаворитами Літнього Кубку КВН Кіровоградщини стали «Ірпінчани» та чернігівчани «7’Я». Рішенням оргкомітету та журі полтавську команду «Французи», які зайняли 3-є місце, також добрали до Зимового Суперкубку.

Зал, явно був розчарований тим, що «Французи» отримали бронзу. Веселі, енергійні, дещо пришелепкуваті хлопці з Полтави підкорили кропивничан. Використовуючи добре відомі публіці образи – сільських гопників – полтавчани виробляли на сцені такі кульбіти, що часом здавалося, що це не КВН, а божевільня. Крім дуркування та гри у єдинорога (морозиво-ріжок на лобі чого тільки вартий!) були у французів і чорний гумор, і  соціальні жарти, і репчик. Але все-таки журі віддали хлопцям бронзу – на розминці вони  відверто були слабкими, на відміну від команди з Чернігова «7’Я».

«Ірпінчани» порадували зал відбірним інтелектуальним гумором, а також підкупили глядачів та журі “вусатим” – Дорін Реуцой (він же і забрав нагороду “Кращий актор”), місцевими жартами про Балашовку (видно, що хлопці не полінувалися попрацювати на редактурі) та кількома мініатюрами.

DSC_0344

Ну а переможці Літнього Кубку КВН команда «7’Я» взяли Кропивницький досвідом. Як не крути, 16 років на сцені далися взнаки. І хоча на початку гри чоловіки (язик не повертається назвати їх хлопцями: одному члену команди 36 років, іншому – 34) відчували себе дещо незатишно на сцені, «провисали», то потім настільки ввійшли в кураж, що на розминці буквально рвали зал на шматки легкістю та настояним гумором.

«Я була присутня і на Весняному, і на Літньому кубку КВК. Обидва рази мені дуже сподобалося! Цікаво, весело, яскраво! Дуже добре, що в нашому місті відроджують КВК! Цього разу надзвичайно сподобалися три команди – на їхній виступах сміялась до сліз. У інших були і вдалі жарти, і ті, що просто викликали посмішку. Але загалом все дуже сподобалось. Ми потім увесь вечір з чоловіком пригадували жарти, почуті на КВК», – ділиться враженнями про Кубок кропивничанка Ірина Лазурська.

DSC_0157

Пару камінців у чужий город

Незважаючи на багато позитивних моментів, не все було ідеально на Літньому Кубку КВН Кіровоградщини – десь звук підвів, десь команди були не готові до виходу на сцену. Та й з місцевих ніхто не зареєструвався – вони якраз підкорювали сцену «Ліги Сміху» в Одесі. Але кожна помилка – це інвестиція у майбутній розвиток. І організатори обіцяють виправитися.

«Враховуючи, що учасниками гри поряд із досвідченими та потужними командами були ще зовсім молоді колективи, нав’язати гідну конкуренцію останнім не вдалося. Тому і глядачами колективи-початківці сприймалися з певною прохолодою. Позитивним є той факт, що до міста приїхали гумористи з усієї України, але відсутність місцевих команд є безперечним негативом, який, сподіваюся, вже на Осінньому Кубку буде усунений», – поділився враженнями від гри ведучий Літнього Кубку, талановитий український гуморист Артем Дамницький, відомий більше як монокоманда «Тобі Альдервейрелд».

DSC_0123

За кілька місяців уже відбудеться Осінній Кубок КВН Кіровоградщини. І ми бажаємо хлопцям та дівчатам шаленого позитиву та енергії, щоб у глядачів боліли животи та руки після гри. Адже сміємося, значить не здаємося. Всім нам у такі непрості часи катастрофічно не вистачає позитивних емоцій та якісного українського гумору.

Літній Кубок КВН пройшов під патронатом Кіровоградської обласної ради. Партнерами Ліги стала агропромислова корпорація «Greenstone», депутати Василь Чумак та Олександр Цертій, а також студія експрес-друку «яМайка», мережа магазинів  «Євротехніка» та нічний клуб «Fusion».

Текст – Тетяна Колісник

Фото – Ольга Ткаченко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до Літній Кубок КВН у Кропивницькому: Сміємось, значить не здаємось

  1. Судячи із запису, сміятись тут треба було із суржику. Особливого іншого українського гумору тут майже не було. Якщо це така краща команда, яка справила враження на глядачів, то якими ж були інші? Володі Зеленському поки ніщо не загрожує. На жаль.

    • Так, залу вона сподобалась. А от журі -не всім.

Коментарі заборонені.