У Кіровоградському районі замінили вікна у школі вперше за 42 роки

Зараз тривають ремонтні роботи у школі села Вільне Кіровоградського району.

З 1974 року цей навчальний заклад капітально не ремонтували. Тому те, що сьогодні робиться у школі, хвилює не тільки директора Людмилу Коляду, але й дітей та батьків. Щодня хтось прибігає, цікавиться: а що буде, а як буде?  Батьківський комітет навіть вирішив провести суботник, щоб встигнути  підготувати школу до 1-го вересня. А прибирати, справді, є що. У школі повністю замінено вікна на металопластикові, залишилося трохи роботи у спортивному залі. У коридорах та класах ще лежать старі вікна – дерев’яні. Будівельники завезли матеріали для заміни системи опалення та тепломережі.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської райдержадміністрації Світлана  Крамаренко розповіла, що у приміщенні школи проводили поточні ремонти – частково замінювали покрівлю, санвузли, каналізаційну мережу та систему  водопостачання.

4

«Подібний глобальний проект реалізується вперше. Загальна його вартість згідно з кошторисною документацією – один мільйон 150 тис. грн. З державного бюджету виділено 969,2 тис. грн, а також 154 тис. грн – з районного. Підрядником виступає ПП «Сервіскуб». Це перевірена організація, яка раніше виконувала роботи в закладах освіти, її залучали громади на реалізацію проООНівських проектів. Підрядники проявили себе добросовісно, якісно і своєчасно виконували роботи. Тому ми з ними уклали прямий договір на виконання робіт», – підкреслила Світлана Валеріївна.

Читайте також: У Палацу культури Помічної з’явилося майбутнє

До 1-го вересня підрядник обіцяє завершити усі роботи в основному корпусі школи. А у вересні будівельники мінятимуть теплотрасу, яка з’єднує школу з газовою котельнею. До початку опалювального сезону усі роботи будуть завершені.

Тож Першого вересня 110 діток прийдуть в оновлену, світлу та теплу школу.

Народний депутат України Станіслав Березкін:

“У нинішньому році мені вдалося залучити з Державного бюджету понад 10 мільйонів гривень на розвиток округу. Завдяки цьому у двох селах Компаніївського району з’являться дитячі садочки, у школі села Вільне Кіровоградського району повністю замінять вікна та теплосистему, у Помічній утеплять фасад міського Палацу культури. Загалом кошти виділено на 8 об’єктів. Але, однозначно, без підтримки та співфінансування місцевих рад ці проекти не вдалося б реалізувати. На більшості об’єктах вже почалися роботи. Я хочу звернутися до громадськості: давайте разом проконтролюємо, як використовуються кошти Державного бюджету, чи якісно і вчасно зроблені роботи. Адже від цього залежить, в яких умовах навчатимуться та відпочиватимуть наші діти”.

5

Поширити:

Залишити коментар:

коментар