Керівництво районів Кіровоградської області страждає на “земельний склероз”

Минулий рік для Кіровоградщини видався багатим на кадрові перестановки. Окрім місцевих виборів на жителів області очікували ще й призначення «згори». Серед інших було призначено й нового голову Вільшанської РДА – екс-чиновника кіровоградської міськради Олександра Маличенка.

Традиційно ми вирішили пошукати, а чи не забули чогось посадовці при заповненні власних декларацій. І не менш традиційно це «щось» ми знайшли.

Нова земля голови РДА

Голова Вільшанської РДА Олександр Іванович Маличенко до призначення на посаду, яке відбулось у квітні 2015-го, 9 років пропрацював у Кіровоградській міській раді займаючи посади від заступника міського голови до начальника відділу ринкового господарства та побутових послуг управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення.

У 2014 році чиновник, тоді ще міськради, задекларував 32,77 тис. грн власного доходу-зарплатні, а також 32,38 тис. грн доходу дружини. Ні власного житла, ні землі родина, за даними декларації, на той момент не мала, однак їздити на роботу все ж мала чим. У власності Олександра Маличенка перебував Renault Megane 2006 року, а у дружини Mazda CX-9 2008-го.

У 2015 році в декларації Олександра Маличенко майже нічого не змінилось – власний дохід 67,17 тис. грн., з котрих 60,67 тис. грн. – зарплатня, а також 22,31 тис. грн. доходів дружини котра у звітний період, судячи з усього не працювала. Трохи більше половини, 11,99 тис. грн. від її заробітку склали страхові виплати і відшкодування, а 10,32 тис. грн. – «інші види доходів». Залишились у власності родини й обидві машини.

З’явилось у сім’ї Маличенко і дещо нове – 3,43 га землі, які записані на самого Олександра Маличенка та на якій, згідно записів декларації, чиновник заробив 3,4 тис. грн.

Того ж таки 2015 року, у жовтні місяці, нова земельна ділянка – 1,5 га на території Вільшанського району біля села Плоско-Забузьке, з’явилась і в батька Олександра Маличенка – Івана Васильовича, котрий до того ж є власником двох квартир у Кіровограді придбаних у 2009 та 2005 роках, та однієї в Іллічівську купленої у 2013-му.

Забуте майно дружини першого заступника

Посаду першого заступника голови Вільшанської райдержадмінітсрації Сергій Анатолійович Нестеров отримав ще у 2012 році, будучи, на той момент депутатом обласної ради від «Партії Регіонів».

Порівняно з безпосеренім керівником декларації Сергія Нестерова виглядають більш ніж солідно. У 2014 році посадовець задекларував 68,91 тис. грн власного доходу-зарплатні та 46,27 тис. грн доходу дружини – Світлани Миколаївни.

Крім того у власності Сергія Нестерова у позаминулому році значилось чимало землі – 4 ділянки по 20,89 га, 8,42 га, 0,26 га і 0,36 га. Крім того один будинок на 200 м2 було записано на самого Нестерова, а другий, площею 34 м2 на дружину.

На роботу чиновник добирався також не пішки – мав Skoda Octavia 2005 року та, судячи з усього для сільськогосподарських потреб, трактор МТЗ-892 2004 року випуску.

Задекларував Сергій Нестеров і банківський вклад дружини у розмірі 5,17 тис. грн., погашення тіла кредиту на 4,58 тис. грн та відсотків на 1,3 тис. грн..

У 2015 році перший заступник голови Вільшанської РДА задекларував власний дохід у розмірі 71,95 тис. грн., не забувши вписати туди навіть 82 гривні «дарунків, призів та виграшів», а також дохід-зарплату дружину 54,12 тис. грн..

Щодо інших показників – земля, будинки, транспорт, тут все залишилось без змін, хіба що вказані минулоріч дві земельні ділянки на 0,36 і 0,26 чиновник записав як одну на 0,62 га.

Крім того, збільшився й розмір кредиту – до 16,08 тис. грн, та відсотків до нього – 3,29 тис. грн..

Виявилось, однак, що про деяку неявне майно Сергій Нестеров у декларації не вказав. Мова йде про землю та будинок, котрі належать дружині чиновника Світлані Миколаївні Нестеровій. Так за даними інформдовідки з Держреєстру речових прав на нерухоме майно у 2014 році жінка стала власницею земельної ділянки на 809 м2 в місті Умань, та половини будинку на 57,2 м2 розташованого на цій самій землі.

Земельний склероз заступника

Ще одним новачком у Вільшанській РДА став нинішній заступник голови адміністрації Дмитро Станіславович Сакун, якого на дану посаду було призначено лише у серпні 2015 року. До того як зайняти посаду заступника, Дмитро Сакун декілька років пропрацював інженером з управління сільськогосподарським виробництвом та охорони праці приватного сільськогосподарського підприємництва «Агрофірма «Мрія»», що належить підприємцю Савченко Катерині Леонідівні, яка у 2015-му балотувалась до Кіровоградської райради від партії «Наш край». Сам же Дмитро Сакун на цих виборах балотувався до Вільшанської райради від «Радикальної партії Олега Ляшка»

Декларація чиновника за 2015 рік досить коротка – 21,78 тис. грн сукупного доходу, з котрого 20,34 тис. грн це зарплатня, а 1,39 тис. грн. – допомога по безробіттю. Власного житла Дмитро Сакун не задекларував, як і витрат на його найм. Однак вказав на наявність земельної ділянки площею 0,3 га. Це одначе не відповідає дійсності, адже за даними інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, у червні 2014 року чиновник став власником 2 га землі на території Івано-Благодатенської сільради Кіровоградського району. Жодних витрат на обслуговування задекларованої та не задекларованої землі Дмтро Сакун в декларації не вказав.

За матеріалами сайту медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар