Дрони, зброя, благодійність: воїни 65-ї бригади побували в Малій Висці

5 серпня бійці 65-ї бригади побували в Малій Висці з виставкою-демонстрацією речей із зони бойових дій. Під час зустрічі мама загиблогозахисника Таїсія Святкевич пожертвувала воїнам 12 тисяч гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Маловищанам та гостям міста воїни показали, як поводитися зі зброєю, управляти FPV-дронами і «Мавіками», продемонстрували свою бойову амуніцію та захоплені у росіян трофеї.

12

Тут же бажаючі могли ознайомитися з інформаційно-рекрутинговими матеріалами  що розповідають про умови вступу до підрозділу, який вже два роки боронить Запорізький напрямок

“Ми їздимо по громадах Кіровоградщини, щоб нагадати людям, що війна не десь далеко, що вона-за чотири години дороги звідси. Щоб усі розуміли, наскільки це серйозно і чому кожен, чим тільки може, має підтримувати Збройні сили. Якщо не в складі військових підрозділів, то тут – волонтерством у тилу. Долучитися до оборони рідного краю може кожен!” – сказав, звертаючись до маловищан Олександр Кобелецький, молодший сержант, водій одного з підрозділів 65-ї Окремої механізованої бригади.

9

Олександр Кобелецький родом з Новгородківської громади. У складі його бригади є чимало воїнів з Кіровоградщини, зокрема з Кропивницького й Новомиргорода.

Знаючи про приїзд представників бригади, маловищани вирішили влаштувати волонтерський ярмарок під гаслом “Пробуди козацький дух! Долучайся до оборони рідного краю!”, де облаштували різноманітні локації.

Поки тривала зустріч з військовими, місцеві ветерани-волонтери зв’язали маскувальну сітку для 65-ї ОМБР, розміром 6х4 метри. До виготовлення сітки міг долучитись кожен бажаючий. Матеріалами допомогли місцеві благодійники, а волонтер Сергій Мотурнак на власноруч сконструйованому верстаті швидко нарізав  сувої тканини на смужки.

1

На іншій локації група волонтерів виготовляла окопні свічки різних видів – в основі з картоном чи шкаралупами грецьких горіхів. Тут вправно трудилися Іван Сорока, Володимир Вовк, Людмила Тересевічус з онуками.

На ярмарку можна було підтримати воїнів бригади не тільки працею, а й коштами, залишивши донати у спеціальних скриньках. А чи не найвагоміший внесок зробила жителька Злинської громади – мама загиблого військовослужбовця Олега Святкевича – Таїсія Федорівнаа Святкевич.  Її син який загинув 20 жовтня 2022 року біля Павлівки Волноваського району Донецької області. Герой посмертно нагороджений «Орденом за мужність» ІІІ ступеня. Мама передала 12 тисяч гривень на підтримку 65 бригади, щоб інші воїни продовжували справу її загиблого сина – захищати Україну.

image

Також міський голова Юрій Гульдас від імені Маловисківської громади передав воїнам два дрони-розвідники “Мавік”.

“Це нашим пілотам для роботи”, – з вдячністю прийняв подарунок молодший сержант Олександр Кобелецький.

Користуючись нагодою, міський голова передав Подяки обласної військової адміністрації місцевим підприємцям, які активно підтримують місцевий волонтерський рух – колективу мережі магазинів  «Авілона» і власниці кафе «Міська кав’ярня» Світлані Туменко. Також подякував громадським організаціям «Волонтери Маловисківщини», «Ветерани Маловисківщини» , волонтерській групі Маловисківської гімназії №4  та всім, хто допомагає і підтримує наших воїнів.

11

10

5

6

3

2

8

Володимир Тільнов для Першої електронної газети.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар