“Нашого вихователя розстріляли 8 березня”, – доля дітей-сиріт з Миколаєва

©Кропивницька міська рада
128 дітей-сиріт із Миколаєва приїхали до Кропивницького 11 березня. Крім вихователів і педагогів, які ними опікуються, діти знаходяться під наглядом лікаря-педіатра міської дитячої поліклініки Ольги Мороз.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Щодня лікарка навідує дітей у закладі, де вони перебувають, оглядає, за потреби надає медичну допомогу, кожному приділяє увагу.

 ” Дітки приїхали всі хороші і здорові, але очевидно стрес і дорога далися взнаки, тож на сьогодні кілька мають хворе горло і кашель. Їм забезпечують необхідний медичний догляд, ліків у закладі достатньо. Додатково принесла ще ліків” , – розповідає Ольга Мороз.

мик1

Діти уже адаптувалися і заспокоїлися після пережитого. Коли звучить тривожна сирена, швидко спускаються в укриття, старші допомагають молодшим вдягнутися, найменших несуть на руках. У сховищі тепло, є матраци і м’які лави, на яких зручно сидіти і навіть спати.

Війна змусила цих дітей подорослішати за дуже короткий час.

 “Нашого вихователя розстріляли 8 березня разом із двома іншими вихователями дитячого будинку. Вони намагалися на машині виїхати з міста, але не встигли, машину обстріляли російські військові. Нас кілька разів хотіли перевезти в інше місце, але не вдавалося. І лише коли приїхали автобуси, ми всі дуже швидко сіли в них і виїхали. Самі, без дорослих. Дуже швидко збиралися, тож ніяких документів, ні зайвих речей не встигли взяти. Зараз чекаємо, що наші документи привезуть”-  розповідає 16-річний Андрій.

Усі діти їхали до Кропивницького під наглядом Андрія . Каже, добре, що почалися шкільні уроки, бо треба вчитися. Мріє здобути не одну професію, які знадобляться йому у житті.

 “Чужих дітей не буває, всі вони — наші. Перебуватимуть у Кропивницькому стільки, скільки потрібно, а ми вже опікуватимемося ними з усім теплом наших сердець” , — кажуть педагоги закладу.

мик

мик3

мик7

Нагадаємо, Кропивницький прийняв більше сотні дітей-сиріт із Миколаєва

Читайте також: Кіровоградщина відправила гуманітарну допомогу у Баштанку (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар