Депутат: Російська церква незаконно будується на землі Торговицької школи

© novoarh.online

Представники Російської православної церкви в Україні, раніше відомої як Московський патріархат, намагаються спорудити храм на земельній ділянці Торговицької школи, попри незгоду сільради і відсутність дозволів на будівництво.

Про це йдеться у відкритому листі депутатки Торговицької сільської ради Терновенко Наталії, який надійшов Першій електронній газеті.

У листі Наталія Терновенко зазначає, що у 2011 році місцеві адміністрації та відділи освіти отримали листи від Міністерства освіти і науки України про недопущення відчуження чи надання в оренду земельних ділянок навчальних закладів. Попри це у 2012 році рішенням Торговицької сільської ради № 174 від 12.04.2012 року було відчужено земельні ділянки, які знаходилися в постійному користуванні школи: 0,19 га під розміщення церкви і 0,07 га (приміщення їдальні) «під розміщення об’єкту включеного до можливого продажу».

© Торговицька школа

За словами депутатки, у 2017 році обласне управління державної архітектурно-будівельної інспекції скасувало реєстрацію декларації про початок будівельних робіт релігійною громадою, про що останню повідомили. У 2018 році представник російської церкви намагався відновити будівництво, але сільрада, секретарем якої на той час була пані Терновенко, не погодилася на це.

Також Наталія Терновенко повідомляє, що минулого року сільрада взагалі скасувала своє рішення від 2012 року про передачу зазначеної земельної ділянки в постійне користування релігійній громаді, внесла відповідні зміни до Державного реєстру речових прав і повернула ділянку в постійне користування школи.

У відповідь на дії сільради представники РПЦвУ звернулися в поліцію щодо «порушення прав релігійної громади» і «незаконного вилучення земельної ділянки» з метою продовжити будівництво церкви на території освітнього закладу.

У зв’язку зі зверненнями жителів села Торговиця до депутатки сільради Наталії Терновенко щодо імовірного продовженням незаконного будівництва на земельній ділянці школи, пані Тарновенко закликає колег-депутатів і керівництво громади взяти це питання під контроль і допомогти школі відстояти свою території.

Повний текст відкритого листа депутатки сільради Наталії Терновенко публікуємо нижче буз змін і доповнень:


Перша електронна газета відкрита до спілкування і готова опублікувати офіційну позицію всіх учасників конфлікту навколо земельної ділянки Торговицької школи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар